פיצת חצילים
פיצת חציליםצילום: iStock

מרכיבים:

לבסיס החציל:

  • 3 חצילים מבריקים וקלילים
  • 2 ביצים טרופות
  • קמח לציפוי
  • פירוי לחם לציפוי
  • שמן לטיגון

לרוטב עגבניות:

  • 2 שיני שום קצוצת
  • קופסה שימורי עגבניות חתוכות דק
  • 5 עלי בזיקום טרי
  • שמן זית, מלח, פלפל קורט סוכר
  • גבינת מוצרלה מגוררת

אופן ההכנה:

פורסים את החצילים לעיגולים בעובי 1 ס"מ.

ממליחים מעט ומניחים בצד לנטרול הנוזלים המרירים.

לאחר שהחציל הוציא מעט נוזלים, מצפים בקמח, ביצה ופירורי לחם ומטגנים מ2 צדידים עד להזהבה עדינה.

מעבירים את החצילים לנייר סופג.

מכינים את הרוטב:

בסיר מטגנים בשמן זית את השום. מוסיפים את העגבניות, מתבלים במלח, פלפל ומעט סוכר לפי הטעם.

מוסיפים עלי בזילקום ומבשלים על אש נמוכה כ15 דקות עד שהרוטב מאחד טעמים ומצטמצם מעט.

בתבנית פיירקס מניכים שכבת חצילים.

מוזגים מעל כל פרוסת חצילים כף רוטב עגבניות

מפזרים גבינה בנדיבות וסוגרים עם פרוסת חציל נוספת כמו סנדוויץ'.

בשלב הזה ניתן להוסיף מעט גבינת מוצרלה מגוררת.

אופים על 180 מעלות כ20 דקות עד שהגבינה נמסה והחצילים מקבלים גוון זהוב עמוק.