טיול מוזיקלי וקולינרי בקריית מלאכי

מסלולי טיול, נוף משגע, גן חיות, סיורים ומוזיאונים מוזיקה, בתי כנסת, תבלינים והרבה אוכל משובח בקריית מלאכי

קובי פינקלר - ערוץ 7 , ו' באב תשפ"א

טיול מוזיקלי וקולינרי בקריית מלאכי-ערוץ 7
כלי הנגינה של אהרן
צילום: קובי פינקלר

כשהציעו לי להגיע לסיור תיירותי וקולינרי בקריית מלאכי הרמתי גבה. מה יש כבר לראות בקריית מלאכי? חוץ מדיווחים על טילים ומדי פעם על ביתו של הנשיא לשעבר לא שומעים על המקום. ובכל זאת, נסעתי 50 דקות דרומה מהמרכז והבנתי שטעיתי.

בתי כנסת מיוחדים ומושקעים, בעיקר של יוצאי בוכרה בשכונת חב"ד, אוסף כלי נגינה מכל רחבי העולם אצל אהרן מקמל בשכונה הסמוכה, הרבה תבלינים כולל סדנאות לרקיחה אישית של תבלינים ובתי אוכל מכל הסוגים. כל אחד ימצא כאן את טעמו.

כלי הנגינה של אהרן

נתחיל במוזיקה. לאהרן מקמל היה חלום ילדות. כשהוריו שעלו מעיראק ומהודו ניגנו על העוד, הוא החליט שהוא רוצה לאסוף כלי נגינה. ואכן, לא פחות מ־120 כלי נגינה ומיתרים יש לו בממלכתו, וזאת לצד אוסף גדול ונדיר של כלי נשיפה. הוא מציג אותם בתערוכות ובמופעים ועכשיו גם לציבור. אל תחמיצו את שריון הצב, נס פך השמן, הנבל ושאר הפריטים המיוחדים. שעה של קורת רוח ונפש.

בתי הכנסת של עולי בוכרה

לא הרחק משם, ממש מעבר לכביש, בשכונת חב"ד, נמצאים בתי כנסת מיוחדים של עולי בוכרה. רצפת שיש, היכל מעוטר והרבה נשמה וסיפורים של בני העדה הזאת, שכל כולם נתינה. עוד נגיע לאוכל שלהם אצל תמרה במרכז המסחרי.

המרכז המסחרי בקריית מלאכי הולך ומשתנה. כבר עכשיו פועלת במקום מזרקה לצד כיסאות וספסלים נוחים. גם החנויות המיתולוגיות הן סיפור בפני עצמו, ולצד כל אלו קמו בתי אוכל מכל הסוגים.

נתחיל במשהו איטלקי. הסיפור של פיצה אסתריקה מתחיל לפני 50 שנה במטבח של סבתא אסתר. כאן, בקריית מלאכי, סבתא שהייתה בעצם קונדיטורית התחילה מורשת של אפייה ובישול, יצרה טעמים והמון זיכרונות. הבן נסע לאיטליה, למד את סודות החיטה המיוחדת (שעשויה, אגב, משמונה סוגים שונים) והביא הכול לארץ. כל אלה היו ההשראה לפיצה אסתריקה – ביסטרו איטלקי חלבי כשר למהדרין שמציע תפריט מגוון במיוחד: פיצות תוצרת בית, פסטות צבעוניות בעבודת יד, פוקצ'ות, כריכים מלחם פרנה, סלטים מפנקים, מוקפצים ועוד. מומלץ לנסות את הרביולי במילוי המשגע של ארטישוק ירושלמי ושקדים. הכול מוכן פה במטבח מחומרי גלם טריים ואיכותיים.

לצד החלבית, שפתוחה משעות הבוקר המוקדמות, הלכנו בעקבות העדות. בפינת המרכז המסחרי (שעה ראשונה חניה בחינם) שוכן קפה אופל. "זה השם של הבת שלי", אומר אילן, מבעלי המקום. אחותו רותי מנהלת ביד רמה את המטבח. בכל יום שלישי היא אופה לחמניית מזונות ואותה היא ממלאת בדג, גרגירי חומוס או תבשיל בשרי מרוקאי. טעים להפליא. 08-8505145.

דקה הליכה משם, בתוך המרכז המסחרי אך מצידו השני, משתרך תור ארוך. השם מטעה: הפלאפל של תמרה. הסוד נמצא בפנים. תמרה שעלתה מבוכרה מכינה כאן במו ידיה את כל מטעמי המטבח הבוכרי. השפע וקבלת הפנים מרחיבי לב. תמצאו כאן בחש, מאנטי, אושפאלו, הרבה בצק וכמון והמון אהבה. 052-4798039. כשרות מהדרין חב"ד.

ובפינה נוספת מצידו השני של המתחם - מאסטר טוסט. קם לו רועי מויאל, בחור צעיר ונמרץ שאך לפני שנתיים השתחרר מצה"ל כטבח בבסיס הסמוך, ופתח מטבח יוצא דופן. ראשית, האסתטיקה. מרשים ביותר. הכול נקי ומצוחצח. הטוסטים שלו עשויים היטב וממולאים בשר אנטרקוט או נקניקים שונים. טעים ביותר וחשוב לפרגן. רק ארבעה חודשים והוא עם הפנים קדימה. 08-6989088.

לצד כל אלו תוכלו למצוא כאן שיפודיות ואוכל תוניסאי משובח.

תבליני הקריה

תבלינים מקוריים, פיצוחים קלויים וטבעיים, קטניות, מגוון מוצרים עשיר לקונדיטוריה ואפייה, רטבים וטעמים ממגוון מטבחים - אסייתי, איטלקי, הודי ועוד. שירות, טריות ואיכות ברמה הגבוהה ביותר. מקום עם מגוון גדול ושירות טוב. מרכיבים מיקס זרעים מיוחד יחד עם צוות אדיב ושירותי מאוד, המחירים נוחים והסחורה טובה. ניתן לעשות במקום סדנא מיוחדת לכל המשפחה. מומלץ בחום להגיע.