מרכיבים:
לסלט:
- חופן גדול עלי בייבי
- חופן גדול חסה אייסברג או עלי לב חסה קרועים גס
- 4 מלפפונים קטנים וצעירים חתוכים עם הקליפה לעיגולים
- חצי בצל סגול פרוס לטבעות דקות
לעוף במרינדה:
- 2 פרפרים חזה עוף
- 4 שיני שום קצוץ דק מאד
- שמן זית
- מלח, פלפל, תבלין לעוף בגריל
לרוטב:
- כף חמאת בוטנים בטעם טבעי
- כף סילאן
- כפית טחינה גלמית
- כף רוטב סויה
- 2 כפות שמן זית
- 3 כפות חלב שקדים או קרם קוקוס (נותן מרקם וטעם מעודן לרוטב)
לעיטור: חטיפי פיתה קראנץ'
אופן ההכנה:
מערבבים את חזות העוף במרכיבי המרינדה ומעבירים למקרר למנוחה לפחות שעתיים לספיגת הטעמים.
במחבת פסים צולים את חזות העוף מ2 צדדים כ3 דקות מכל צד עד שהנתח צרוב וזהוב.
כשהנתח מתקרר, פורסים לרצועות עבות.
מערבבים בקערה גדולה את כל מרכיבי הסלט.
מניחים מעל את נתחי העוף.
טורפים במטרפה את כל מרכיבי הרוטב ויוצקים מעל נתחי העוף.
מפזרים מעל חופן נדיב של חטיפי פיתה קראנץ' ומגישים.