צמת בורקס במילוי בשר בטעם שווארמה

לקראת שבת: מנת אירוח נפלאה וקלת הכנה. בצק עלים בעיצוב קלוע מרהיב. מילוי בשר מתובל יוצרים מנה חגיגית וטעימה.

טובי הירשלר , י"ב באב תשפ"א | עודכן: 13:06

צמת בורקס במילוי בשר בטעם שווארמה-ערוץ 7
בורקס בשר
צילום: טובי הירשלר

מרכיבים:

  • 1 חבילת בצק עלים מרודד
  • 300 גרם בשר בקר
  • בצל אחד ענק קצוץ דק
  • סלסלת פטריות קצוצות

אופן ההכנה:

מטגנים בצל, מוסיפים פטריות ובשר

ומתבלים ב:

  • כף אבקת מרק בצל
  • כף תבלין שאוורמה
  • כפית כמון
  • כפית כורכום
  • טאץ' סילאו
  • פלפל שחור לפי הטעם

מטגנים עד שהבשר מחליף צבע אך לא נצלה

פותחים עלה בצק עלים מלבני, מניחים במרכז לאורך תלולית מלית

חורצים בסכין פסים מ2 צידי המלבן וקולעים בצורת איקסים מעל המלית.

מברישים בביצה ואופים על 180 מעלות כחצי שעה עד שהמאפה מזהיב.

בורקס בשר קלוע
צילום:טובי הירשלר