שרת החינוך לימור לבנת פנתה במכתב להסתדרות ולארגון המורים כדי למנוע את השבתת הלימודים. במכתבה קראה לבנת למורים "שלא לנקוט צעדי השבתה, שיורידו לטמיון את ההישגים שהשיגו במשא ומתן עם האוצר להגדלת מכסות הפרישה של המורים ושיפגעו במיליון וחצי תלמידים".

עוד כותבת השרה: "בהמשך לסדרת הדיונים אשר קיימנו בינינו לאחרונה, ובמסגרת המאמצים המשותפים למזעור הקיצוץ והנזק שייגרם למערכת החינוך ולתלמידים, אני פונה אליכם שלא לנקוט צעדי השבתה, אשר יפגעו במיליון וחצי תלמידים בישראל."

השרה מציינת כי מאמציו של מנהל משרד החינוך, המקיים לאחרונה שורת מפגשים עם נציגי משרד האוצר במטרה להגדיל את מכסת המורים שהביעו את רצונם לפרוש, עלולים לרדת לטמיון.

"נציגי האוצר שנפגשנו עמם הודיעוני כי אין בכוונתם להמשיך במשא ומתן ולהגיע להסכמות כל עוד איומי השביתה המתוכננת עומדים בעינם.

"אני קוראת לכם, אפוא, שלא להשבית את מערכת החינוך ולהמשיך בהידברות החיובית ובמחשבה המשותפת למציאת פתרונות שימנעו את הפיטורים ואת קיצוץ שעות הלימוד. דווקא עתה האחריות של כולנו מחייבת המשך סדיר של הלימודים", דברי לבנת.