
הפעיל הפוליטי אלדד יניב מביע את התנגדותו למתן החיסון השלישי בשלב הנוכחי.
"אף אחד לא יודע אם החיסון השלישי ישפר את המצב או יציף תופעות לוואי, ואם החיסון לא יעזור - זה יכול לשבור את אמון הציבור. אף אחד לא יודע, עם כל הכבוד לעלייה בגרפים, אם זה באמת הרגע שצריך לעשות את זה. ומכיוון שאנחנו באמת המובילים בעולם בחיסון וכבר לקחנו הימורים בעבר, זה מחייב אמון ציבורי עמוק, שקיפות ושמראית העין תהיה נקיה", אמר יניב בראיון ל-103FM.
לדבריו, "כשמנהלים מגיפה צריך לנהל אותה באמון ציבורי עמוק, אנחנו לא משחקים פה. זאת לא עוד החלטה פוליטית, אחת הטענות לממשלה הקודמת הייתה שהניהול שלה נראה ניהול פולטי ונגוע. אנחנו לוקחים פה הימור, זה לא ברור מאליו שצריך לעשות את זה. בסוף זאת החלטה של פוליטיקאים אבל כדי שהציבור יביע אמון וירצה לעמוד בתור ולהתחסן צריך לקבל אותה באופן שהציבור מאמין למקבלי ההחלטות. כשממשלה קוראת להתחסן והאזרחים לא נשמעים לקריאה אז יהיה חוסר אמון".
הוא הציע כי "ההחלטה צריכה להתקבל באופן שהציבור מבין שבמשך 3-4 התקיים קבינט קורונה ארוך בלי הדלפות, בלי השמצות של שרים, שמביאים לשם את כל המומחים, גם אנשים שחושבים כמוך וגם מומחים שחושבים הפוך, ושוקלים את הכול ומתייעצים עם כולם".