אילוסטרציה
אילוסטרציהצילום: ISTOCK

בעקבות התפשטות נגיף הקורונה וכניסתם של זנים חדשים לישראל במשרד לשירותי דת וברבנות הראשית לישראל הוחלט לצמצם את המפגשים שבין אזרחים לבין רשמי הנישואין.

לצורך כך הוציא היום (ג) הרב חזקיהו סאמין מנהל אגף נישואין ורבנות במשרד לישרותי דת ביחד עם הרב יצחק רלב"ג חבר מועצת הרבנות לישראל ויו"ר ועדת נישואין הוראת שעה המאפשרת לקבל עדי רווקות דרך ה'זום' או באמצעי מדיה שונים. בכך יצומצם באופן משמעותי כניסתם של אזרחים למשרדי לשכות הנישואין במועצות הדתיות.

עוד נכתב בהוראת השעה כי במקרה והחתן או הכלה נמצאו חיוביים לקורונה או מחיובי בידוד תתאפר פתיחת תיק הנישואין דרך הזום או באמצעי מדיה שונים.

מנכ"ל המשרד לשירותי דת מר שמעון (מוני) מעתוק אמר: "בהתאם להנחיית השר כהנא לשפר את השירות ולהפחית סיכוני תחלואה בעקבות התגברות התחלואה ובתיאום עם הרבנות הראשית פורסמה הוראת שעה זו. ההקלות יאפשרו לזוגות רבים לשמור על בריאותם ולקיים את חתונתם כמתוכנן".