
ארגון 'בצלמו' פנה בדחיפות לשרי האוצר והתחבורה, על כך שרפורמת הרב קו תפגע רק בציבור החרדי. לטענת הארגון, מדובר באפליה לא חוקית על רקע דת.
בארגון טוענים כי בעוד הרפורמה פגעה במגזר החרדי הרגיל על המגזר הלא דתי היא מדלגת שכן הוא ישלם דרך האפליקציה שם ההנחה לא תבוטל.
כיום ניתן לשלם בתחבורה ציבורית בשתי דרכים או ברב קו עם הנחת ערך צבור או באפליקציה ללא הנחת ערך צבור אך במחיר נמוך משמעותי המשתווה להנחת ערך צבור. כעת המחיר הנמוך באפליקציה ישאר אך הנחת ערך צבור תיעלם.
כך לדוגמה, אומרים בארגון, אדם הנוסע מבית שמש לירושלים ישלם מחיר מלא של 14.5 שקלים בעוד עמיתו המשלם דרך האפליקציה ישלם על אותה נסיעה עשרה שקלים בלבד.
שי גליק מנכ"ל בצלמו פנה במכתב בהול לשרי התחבורה והאוצר וטען שמדובר באפליה על רקע דת. במכתבו הדגיש גליק הציבור החרדי איננו משתמש במכשירים חכמים ולכן אין בידו את האפשרות להשתמש באפליקציה. כך יוצא שבעוד הציבור הכללי לא מפסיד כלל הציבור החרדי ברובו יינזק באופן משמעותי מגזירה זו.
גליק דרש לאפשר את ההנחה שניתנת באפליקציה גם ברב קו ולחילופין להוסיף שבב אלקטרוני או צמיד אלקטרוני במקום האפליקציה.
לדברי גליק, "מדינת ישראל הינה מדינת חוק ואסור להפלות על רקע דת. לא יתכן שבגלל שהציבור החרדי בוחר לשמור על אורח חיים מסויים ולא להשתמש בסמרטפון הוא יפסיד באופן ממוצע מאות שקלים בחודש עבור כל בני המשפחה. אנחנו קוראים לשרי התחבורה והאוצר לבטל את אפליה זו וככל שלא נשקול אף עתירה לבג"ץ נגד אפליה זו על רקע דת".