עוגת שמרים במילוי פרג
עוגת שמרים במילוי פרגצילום: טובי הירשלר

מרכיבים לבצק:

  • 1 ק"ג קמח לבן
  • 200 גרם מרגרינה
  • כוס סוכר
  • כפית מלח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • כוס וחצי מים פושרים

מרכיבים למילוי פרג:

  • 250 גרם פרג טחון
  • כוס יין
  • 3/4 כוס סוכר
  • כפית גרידת לימון
  • כף מרגרינה

אופן ההכנה:

ללוש את מרכיבי הבצק יחד על מהירות נמוכה כ-10 דקות ולהוסיף את המים בהדרגה.

מעבדים לכדור בצק חלק, מעבירים להתפחה של שעה וחצי עד הכפלת הנפח.

מכינים את מלית הפרג:

בסיר קטן מבשלים על אש נמוכה את הפרג, סוכר, יין וגרידת הלימון.

מכבים את האש ומערבבים לתוך המלית את המרגרינה.

מחלקים את הבצק ל-4 חלקים.

מרדדים לעלה דק ומשמנים מעט.

מורחים שכבה נדיבה של פרג ומגלגלים כך שמתקבל סוג נקניק ארוך.

מורחים את העוגה בביצה טרופה

מניחים להתפחה נוספת של כ-30 - 40 דקות.

אופים בתנור בחום של 180 מעלות לכחצי שעה, 40 דקות עד שהעוגה מזהיבה יפה.