
מרכיבים לבצק:
- 1 ק"ג קמח לבן
- 200 גרם מרגרינה
- כוס סוכר
- כפית מלח
- 2 כפות שמרים יבשים
- כוס וחצי מים פושרים
מרכיבים למילוי פרג:
- 250 גרם פרג טחון
- כוס יין
- 3/4 כוס סוכר
- כפית גרידת לימון
- כף מרגרינה
אופן ההכנה:
ללוש את מרכיבי הבצק יחד על מהירות נמוכה כ-10 דקות ולהוסיף את המים בהדרגה.
מעבדים לכדור בצק חלק, מעבירים להתפחה של שעה וחצי עד הכפלת הנפח.
מכינים את מלית הפרג:
בסיר קטן מבשלים על אש נמוכה את הפרג, סוכר, יין וגרידת הלימון.
מכבים את האש ומערבבים לתוך המלית את המרגרינה.
מחלקים את הבצק ל-4 חלקים.
מרדדים לעלה דק ומשמנים מעט.
מורחים שכבה נדיבה של פרג ומגלגלים כך שמתקבל סוג נקניק ארוך.
מורחים את העוגה בביצה טרופה
מניחים להתפחה נוספת של כ-30 - 40 דקות.
אופים בתנור בחום של 180 מעלות לכחצי שעה, 40 דקות עד שהעוגה מזהיבה יפה.