נפתלי בנט
נפתלי בנטצילום: Yonatan Sindel/Flash90

העיתונאי קלמן ליבסקינד חשף בטורו בעיתון מעריב שבניגוד להצהרות של ראש הממשלה נפתלי בנט ושאר בכירי ''ימינה'', תקציב החינוך הממלכתי-דתי כלל לא הוכנס לבסיס התקציב של משרד החינוך אלא אושר במסגרת הכספים הקואליציוניים כפי שמתרחש כבר שנים.

"ראשי מוסדות חינוך יקרים, הריני לבשר לכם שמה שאמר לכם ראש הממשלה איננו אמת", כתב ליבסקינד. "אותם 115 מיליון שקלים שקיבלתם, בניגוד מוחלט לדבריו, לא נכנסו לבסיס התקציב, אלא עברו בממשלה בדיוק כמו שעברו הכספים האלה תמיד".

לדבריו, אחרי ששרי הממשלה סיימו להצביע על התקציב הגדול, הם התפנו להצביע על הכספים הקואליציוניים. שם, כותב ליבסקינד, "בתוך הכספים הפוליטיים - ממש כמו בתקציב הקודם, ובזה שקדם לו, ובאלה שקדמו להם - נמצא תקציב החמ"ד. אותם 115 מיליון שקלים. וכדי שיהיה ברור שהכסף הזה לא נמצא בבסיס התקציב, הוא מופיע שם תחת הכותרת 'תקציבים הנובעים מהסכמים קואליציוניים', ולצדו מוסבר באופן הכי ברור שאפשר, ששרי הממשלה מחליטים להקצות אותו 'באופן חד־פעמי'. ממש כך. במילים הללו''.

''ראשי רשתות החינוך של הציונות הדתית - ממש כמו יו"ר מועצת החמ"ד הרב אבי גיסר, שהתראיין ובישר: 'זהו יום של ברכה' - יכולים בהחלט להרגיש שעבדו עליהם'', הוסיף ליבסקינד.

בלשכת ראש הממשלה אמרו בתגובה שתקציב החמ"ד יוכנס לבסיס התקציב של משרד החינוך כאשר תקציב המדינה יובא לאישור הכנסת.