
מרכיבים:
- 1 חבילת פסטה קמח מלא
- לרוטב עגבניות:
- 5 עגבניות
- שמן זית
- מלח ופלפל
- קורט צ'ילי יבש
לפסטו ביתי:
- צרור עלי בזילקום טרי
- חצי צרור פטרוזיליה
- חצי צרור כוסברה
- רבע כוס שמן זית
- 3 שיני שום טרי
- מעט מים (במידה ורוצים להפחית מכמות השמן)
- מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
מגרדים את העגבניות במגרדת גסה ומזלפים שמן זית מלח ופלפל שחור גרוס.
בבלנדר מכניסים את מרכיבי הפסטו ומוסיפים את השמן בהדרגה עד לקבלת ממרח אחיד במרקם חלק.
להרכבת המנה:
בצלחת הגשה מניחים מנת פסטה חמה, מעליה כמות נדיבה של רוטב עגבניות ומקשטים ברוטב פסטו. בוזקים מעל מעט צ'ילי יבש.