מרק אספרגוס
מרק אספרגוס צילום: טובי הירשלר

מרכיבים ל8 מנות:

  • 2 אגודות גדולות אספרגוס טרי ובשרני
  • 3 יחידות הכרישה (החלק הלבן)
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 3 תפוחי אדמה בינוניים
  • מלח, פלפל לבן, קורט אגוז מוסקט
  • אופציונלי: חצי כוס קרם קוקוס
  • להגשה: לימון

אופן ההכנה:

חותכים את החלק התחתון של האספרגוס.

חותכים את הקצה של האספרגוס (הכתר) ושומרים בצד.

את מה שנותר קוצצים לחתיכות גדולות.

חותכים את תפוחי האדמה לקוביות ואת הכרישה לפרוסות.

בסיר עם 2 כפות שמן זית מטגנים את השום והכרישה.

מוסיפים את תפוחי האדמה והאספרגוס ומטגנים על אש בינונית כ5 דקות.

מוסיפים מים עד לכיסוי וקצת יותר

מתבלים במלח, פלפל לבן, אגוז מוסקט.

מסיאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר.

מבשלים כ40 דקות עד שכל הירקות רכים והמרק מצטמצם מעט.

אופציונלי: להוסיף בשלב הזה את קרם הקוקוס.

לטחון בבלנדר מוט.

אופציונלי: כדי להיפרד מסיבי האספרגוס, ניתן להעביר את המרק במסננת ורק אז להוסיף את קרם הקוקוס ולבשל על אש נמוכה עוד 5 דקות.

את כתרי האספרגוס ששמרנו בצד, חולטים במים רותחים כ3 דקות ומגישים כעיטור אלגנטי למרק.

זורים מעט פלפל שחור גרוס וסוחטים מעט מיץ לימון טרי מעל.

מצאתם טעות בכתבה או פרסומת לא ראויה? דווחו לנו