עוגת דבש בציפוי סומסום
עוגת דבש בציפוי סומסום צילום: טובי הירשלר

מרכיבים לתבנית קוגלהוף גדולה:

  • 6 ביצים מופרדות
  • כוס ורבע סוכר
  • כוס ורבע דבש
  • 2 כפות ריבת משמש או סילאן
  • 3/4 כוס שמן
  • כוס קפה נמס חזק
  • 3 וחצי כוסות קמח ושקית אבקת אפיה
  • 1 כפית סודה לשתיה
  • כפית קינמון
  • קורט ציפורן טחון
  • כפית תמצית וניל
  • לציפוי: סומסום קלוי

אופן ההכנה:

מקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר עד שמתקבל קצף יציב אך לא נוקשה. מעבירים לקערה נפרדת.

בקערת המיקסר מקציפים חלמונים עם יתר הסוכר עד לקבלת קציפה צהובה תפוחה.

מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את השמן בזילוף דק.

מוסיפים את הדבש

מוסיפים את הנסקפה והקמח לסרוגין

מערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.

מקפלים את תערובת החלבונים בעדינות עד שמתקבלת בלילה אחידה.

מעבירים לתבנית קוגלהוף ובוזקים סומסום קלוי בנדיבות.

אופים על 180 כ 45- 50 דקות עד ששיפוד שננעץ יוצא יבש.

טיפ נהדר: כדי שהדבש יחליק בקלות מכוס המדידה, מדדו את כמות השמן באותה כוס. הדבש יחליק החוצה בזכות השמן שנותר בכוס.

מצאתם טעות בכתבה או פרסומת לא ראויה? דווחו לנו