לשון בקר ביין וערמונים
לשון בקר ביין וערמונים צילום: פרח גבסו

מרכיבים:

  • לשון במשקל 1.200
  • 5 עלי דפנה
  • ראש שום שלם.
  • מרכיבים לרוטב:
  • 2 חבילות ערמונים קלויים.
  • 4 כפות שמן.
  • 2 בצלים חתוכים לקוביות/ ממליצה למי שיש בצלי שלוט עדיף.
  • כוס ורבע יין אדום יבש.
  • כף גדושה פפריקה.
  • 2 כפות אבקת מרק פטריות.
  • 5 כוסות בערך ציר בקר או מים.
  • רבע כוס דבש או סילן.
  • כפית פלפל שחור גרוס.
  • מעט מלח.


אופן ההכנה:

בסיר עמוק מניחים את הלשון עם מים עד גובה הלשון.
מוסיפים עלי דפנה ושום ומרתיחים.
מבשלים שעה ורבע על אש בינונית.
מסננים את המים אחרי הבישול ומניחים בצד.
כשהלשון מתקררת, קולפים את הקליפה החיצונית והקשה.

פורסים את הלשון לפרוסות ומכינים את הרוטב:


בסיר שטוח מטגנים את הבצלים ומוסיפים את הערמונים.

מטגנים עד להזהבה. מוסיפים את היין ומבשלים הכל על להבה גבוהה.

מוסיפים את רצועות הלשון ומנמיכים את האש.

אחרי רבע שעה מוסיפים את שאר המצרכים כולל הציר או המים.

מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד 40 דקות עד שהלשון רכה.

מצאתם טעות בכתבה או פרסומת לא ראויה? דווחו לנו