עוף ממולא באורז ובשר
עוף ממולא באורז ובשר צילום: iStock

מרכיבים:

1 עוף שלם גדול ונקי

למילוי:

  • 300 גרם בשר בקר טחון
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • כוס אורז
  • פטרוזיליה קצוצה
  • חופן צנוברים קלויים
  • חופן חמוציות
  • כף אבקת מרק, כמון כורכום, קורט קינמון, פפריקה מתוקה, פלפל שחור ומלח לפי הטעם.

לציפוי העוף:

  • שמן זית
  • פפריקה
  • כמון
  • כף שום כתוש
  • מלח

אופן ההכנה:

מבשלים את האורז חצי בישול (כוס מים לכוס אורז)

במחבת גדולה מטגנים בצל, מוסיפים בשר טחון ומטגנים עד שהבשר משנה את צבעו.

בקערה גדולה מערבבים את האורז המבושל, תערובת הבשר ואת יתר מרכיבי המילוי.

ממלאים את העוף בתערובת וסוגרים את העוף בעזרת חוט קשירה או קסמי שיניים (באפייה האורז מתנפח ועלול והמילוי עלול לברוח מהעוף)

מערבבים שמן זית עם שום, מלח, פלפל שחור וכמון ומורחים על העוף בנדיבות.

מכניסים את העוף לשקית קוקי, מחוררים מעט את השקית בחלק העליון.

אופים את העוף על 180 מעלות לשעה ורבע.

פותחים את השקית ואופים כ10 דקות נוספות.

מצאתם טעות בכתבה או פרסומת לא ראויה? דווחו לנו