קציצות ברוקולי וכרישה
קציצות ברוקולי וכרישהצילום: טובי הירשלר

מרכיבים:

  • 1 שקית ברוקולי קפוא
  • 2 יחידות כרישה קצוצות (רק החלק הלבן)
  • מלח, פלפל שחור
  • כף אבקת שום
  • כף כמון

אופן ההכנה:

מבשלים את הברוקולי במים עד לריכוך.

במחבת עם מעט שמן זית מטגנים את הכרישה עד לריכוך והזהבה קלה.

מסננים את הברוקולי.

מעבירים את הכרישה והברוקולי לקערה ושומרים במקרר לשעה.

(הסוד בקציצות הוא לעבוד עם מאסה קרה וכך אין צורך בביצה או קמח)

כשהירקות קרים, מעבירים למעבד מזון וטוחנים בפולסים למרקם גס.

מתבלים את התערובת ומעבירים למקרר לקירור נוסף לפחות חצי שעה.

יוצרים קציצות ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה.

מרססים ספריי שמן (זית/ קוקוס) ואופים על 180 מעלות כ35 דקות עד שהקציצות מזהיבות.