
השיח' מוחמד חוסיין, המופתי של פלסטין, מזהיר מפני הקריאות שהשמיעו ארגונים המזוהים עם נאמני הר הבית לפגוע (כך לטענתו) במקומות הקדושים לאסלאם ובראשם מסגד אל-אקצה.
בהודעה שפרסם (שני) אמר חוסיין, ארגונים אלה דורשים מהרשויות לאפשר להם להביא איתם להר הבית כיסאות וספרי תורה כדי לקיים לימוד תורה במתחם מסגד אל-אקצה (הר הבית) וכן לפתוח את כל השערים לכניסה של יהודים ולא רק דרך שער המוגרבים.
חוסיין גינה בתקיפות את ההגנה שמעניקות הרשויות הישראליות לחברי "הקבוצות הקיצוניות הפורצות למסגד אל-אקצה מדי יום במספרים גדולים כשהם לבושים בגדי וכוהנים ותוקעים בשופר בתואנה של חגים יהודיים".
לדברי המופתי של פלסטין, המדיניות הישראלית מחייבת תגובה ערבית-אסלאמית מיידית, ופנייה לגופים ולארגונים הרלוונטיים בבקשה שיתערבו במצב העלול להתדרדר למלחמת דת, כיוון שמטרתן של "הקבוצות הקיצוניות הינה להרוס את מסגד אל-אקצה המבורך ולהקים את בית המקדש המומצא במקומו".
בנוסף, האשים המופתי של פלסטין את "שלטונות הכיבוש הישראלי" בסגירה בלתי מוצדקת של המסגד האיבראהימי (שמה האסלאמי של מערת המכפלה) בגלל החגים היהודיים, וצעד זה מלמד לדבריו על "תוקפנות ופשע מתועב" שנועדו למנוע ממוסלמים את חופש הפולחן הדתי.