עוגת שמרים
עוגת שמרים צילום: iStock

מרכיבים ל-6 פסים בתבנית אנגליש קייק:

לבצק:

1 ק"ג קמח.

2 כפות שמרים יבשים

כף משפר אפיה

3 ביצים L

כוס סוכר

2 סוכר וניל

2 כוסות מים פושרים (מוסיפים בהדרגה לפי הצורך)

כף גרידת לימון

כפית מלח

למלית:

2 כוסות מים רותחים.

2 כוסות סוכר.

3/4 כוס שמן או 60 גרם מחמאה(אני הכנתי עם שמן יצא מושלם).

2 כפות דבש.

גרידת לימון (כף וחצי).

250 גרם פתי בר טחון

כוס וחצי אגוזי מלך טחונים.

150 גרם צימוקים בהירים (אופציונלי)

2 כפות קינמון

אופן ההכנה:

לערבב את מרכיבי הבצק היבשים עם גרידת הלימון.

להוסיף ביצים וכוס שמן (את רבע כוס השמן שנותרה, נוסיף לבצק בסוף הלישה)

להוסיף מים בהדרגה עד לקבלת בצק נוח ולא דביק מדי.(לא חובה להשתמש בכל כמות המים במתכון)

מוסיפים רבע כוס שמן וכף וכפית מלח.

ללוש כ7 דקות לפחות.

מעבירים להתפחה של שעה לפחות בקערה משומנת.

בינתיים מכינים את המלית:

בקלחת מוזגים 2 כוסות מים רותחים.

מוסיפים את הסוכר הדבש והשמן.

מערבבים מעט עד להמסת הסוכר ומוסיפים קינמון וצימוקים.

מעבאים את התערובת לרתיחה ומסירים מהאש.

מוסיפים פתיבר ואגוזים ומערבבים למרקם משחתי

הרכבת המאפה:

אחרי התפחה של שעה מחלקים את הבצק ל 6 כדורים.

מרדדים כל כדור לעלה דק ומורחים מהמלית.

מגלגלים לרולדה וחותכים במרכז עם גלגלת פיצה או סכין לשתיי רצועות.

מגלגלים את הרצעות לצורת בורג.

משמנים תבנית אינגלישקיק ומניחים כל רולדה להתפחה שניה.

כך מטפלים בכל הבצק

אחרי התפחה שניה של עשרים דקות (או עד להכפלת הנפח) מברישים בביצה טרופה עם מעט תמצית וניל.

אופים בחום של 180 מעלות (על טורבו) למשך חצי שעה.

מכינים סירופ סוכר:

בסיר על גז מרתיחים כוס מים עם כוס סוכר ומיץ מחצי לימון וכף תמצית וניל איכותית(לא חובה)

מביאים לרתיחה עד להסמכת הסירופ.

כשהמאפים מוכנים מברישים בסירופ בעודם חמים .

*המאפה נשמר נפלא במקפיא עטוף בניילון נצמד.

מצאתם טעות בכתבה או פרסומת לא ראויה? דווחו לנו