
אחד האסירים הנמלטים מכלא גלבוע נמצא בשטחי יהודה ושומרון והאסיר השני עדיין נמצא ככל הנראה בשטחי ישראל הקטנה – כך אמר השר לביטחון הפנים עמר בר-לב בתוכניות "פגוש את העיתונות".
"נמצא את הזמן והעיתוי ואנחנו נתפוס אותם", אמר. בר-לב הוסיף כי מחר או מחרתיים הוא צפוי להכריז באופן רשמי על הקמת ועדת חקירה ממשלתית לבדיקת הנסיבות שהובילו למקרה הבריחה.
"רציתי לעשות תחקיר ראשוני, אבל היועץ המשפטי לממשלה אסר עליי כי זה עשוי לפגוע בעבודת הוועדה", אמר השר. בנוסף, הוא הדגיש שוועדת החקירה תבצע בדיקה יסודית וציטט מכתב המינוי שלה: "הוועדה תבדוק את השתלשלות האירועים ואת הנסיבות שהביאו להתרחשותו ותקבע ממצאים, מסקנות והמלצות לגבי מכלול ההיבטים הפרטניים והמערכתיים שהאירוע מעורר... ובכלל זה את ממשקי העבודה בין גורמי שב"ס לבין גורמי ביטחון, מודיעין ואכיפה אחרים וכן גורמי ממשלה".
בר-לב הגיב גם על הטענות של עורך הדין אביגדור פלדמן, שלפיהן המחבל זכריא זביידי הוכה במהלך מעצרו. "אני לא יודע בדיוק מה היה שם, אבל ברור שברגע ששוטרים תופסים שני אסירים נמלטים זה לא נגמר ב'פוצי מוצי'", אמר. "יכול להיות שהיה שם איזשהו מאבק והוא נפצע, אבל הוא גם נלקח לבית החולים לבדיקה לפי בקשת עורך דינו".