פעיל הימין משה מירון כבר למעלה מעשרים שנה מוכר ארבעה מינים לקראת חג הסוכות. שוחחנו אתו על ההשתלבות בשוק של שכונת מאה שערים הירושלמית.
"רואים כאן המוני יהודים, חרדים, כיפות סרוגות וגם כאלה בלי כיפות, באים לכאן וקונים במחירים גבוהים כי הם רוצים להדר ויודעים מה זה להדר בארבעת המינים עד כמה זה חשוב, וכמה טוב לבוא לבית הכנסת עם משהו שהשקיעו בו".
לדבריו השיח על קושי במציאת ארבעת המינים אינו אלא קושי פסיכולוגי שכן המעוניינים לרכוש את ארבעת המינים ירכשו אותם גם אם יהיה רק יום אחד של מכירה. "כמות האנשים שיקנו היא תמיד אותה כמות. אנשים מחפשים סיבות כדי להיות בלחץ...".
מירון מבהיר כי פעילותו הציבורית כאיש ימין לעולם אינה מפסיקה ובשוק ארבעת המינים הוא נחשף לאחדות שקשה לראות כמותה במקומות אחרים, "אנחנו יכולים להפוך את האחדות הזו לא רק ביום אחד בשנה אלא לכל השנה. מי שבגללם אין את האחדות הזו הם אותם שונאי דת שיוצאים מהשמאל. כשננצח אותם נראה את האחדות הזו כל השנה כי הם גורמים לכל המריבות ולכל הבלגנים".
את דבריו חותם מירון בהזמנה לכל בית ישראל הגיע לשוק זופניק ולראות את ארבעת המינים המהודרים ביותר וגם היקרים ביותר שקיימים.