
כחלק מפעילות "הוועדה לענייני מאבק בהתנחלויות ובגדר" ברשות הפלסטינית, הגוף שמוביל את המאבק וההתפרעויות סביב נקודות התיישבות יהודיות חדשות, קיימה הועדה השבוע מחנה הכשרה לנוער סביב המאבק בהתיישבות היהודית.
במחנה, שהתקיים בשטח C סמוך לעיר אריאל, נטלו חלק בכירים ברש"פ ונציגים ממדינות זרות. "שפל נוסף באוזלת היד שמפגינה המדינה בהגנה על שטחי יו"ש".
מדובר במחנה הכשרה שקיימה הועדה בראשות השר הפלסטיני וואליד עסאף, שמטרתו הכשרה לנוער לרתימתו למאבק כנגד הקמתן של נקודות התיישבות חדשות ביהודה ושומרון, אותו מנהלת הועדה בשנים האחרונות.
במחנה נטלו חלק נציגים ממדינות בעולם, וכן הונפו על ידי הנוער דגלים של מדינות החברות באו"ם, בקריאה למדינות "להצטרף למאבק העם הפלסטיני".
במהלך המחנה הועברו שיחות הסברה רבות ומיצגים לנוער בנושא "התפשטות ההתנחלויות והכיבוש" - כל זאת במטרה ליצור "גיוס עממי כנגד התקפות הכיבוש ומתנחליו, על העם הפלסטיני, אדמתו ורכושו", כלשונם.
בשנתיים האחרונות, בנוסף לתמיכת הועדה בבניה והשתלטות ערבית בלתי חוקית במקומות אסטרטגיים, מנהל עסאף ובכירי משרדו התפרעויות אלימות תכופות כנגד נקודות התיישבות חדשות וחוות חקלאיות שהוקמו בתקופה האחרונה, כל זאת במטרה לגרום ללחץ על מערכת הביטחון, שיביא לפינוי הנקודות.
במסגרת ההתפרעויות האלימות, תועדו עסאף ובכירי משרדו כשהם תוקפים באלימות חיילי צה"ל ומתיישבים, חוסמים כבישים וגורמים נזק לציוד. בחלק מההתפרעויות נוטלים עסאף ובכיריו חלק פעיל, ואת הנוער והאנרכיסטים הם דואגים לתדלק בכסף, משאבים וביקורי תמיכה.
אחד המאבקים האלימים שניהל עסאף בשנה האחרונה, היה סביב תל ארומה - מבצר חשמונאי עתיק ועיר מקראית, בה מוקם בעת הזו ובתקצוב הועדה מסגד תפילה, וכן נסללו כבישים והוצבו מבנים ותשתיות חשמל שהביאו לפגיעה בלתי הפיכה באתר ההיסטורי.
לפני כשנה, התנהל במקום מאבק שארך חודשים ארוכים, בו ניסו תושבים מהאזור למנוע את ההשתלטות הערבית על התל ולעצור את הרס העתיקות. כמענה לניסיונות המתיישבים, הגיע עסאף למקום ופתח במאבק אלים אליו גייס את כפרי האזור, במסגרתו הוצבו עשרות צעירים במקום באופן קבוע שתקפו באלימות כל תושב שהעז להתקרב ולמחות וכן סילקו באלימות כוחות צהל שהגיעו לאתר.
את האירועים מנסה הועדה באופן תדיר לצייר כ"התקוממות ספונטנית" של "חקלאים פלסטינים פטריוטים", אך מעקב של חברי פורום "כולה שלנו", חשף כי מדובר במאבק מאורגן ומתוקצב היטב, אותו מנהלים מספר מצומצם של בכירים במשרד לענייני התנחלויות ברש"פ, כחלק מהמאבק הכולל כנגד ההתיישבות היהודית ביהודה ושומרון.
"הפרת הריבונות הישראלית בשטחי C שמבוצעת על ידי הרש"פ בהשתלטות בלתי חוקית, ידועה ומוכרת, ונענית כמעט באפס אכיפה", אמרו בפורום 'כולה שלנו' שעוקב מקרוב אחרי פעילות הועדה.
"השתתפות נציגי מדינות זרות בפעילות שמתבצעת בתוך שטח ישראל וחותרת תחת ריבונותה של המדינה, היא דבר הזוי שהיה צריך להיות מטופל בחומרה. הדממה שנשמעת מכיוון הממשלה בנושא בתגובה להפרת הריבונות הגסה, היא שפל נוסף באוזלת היד שמפגינה המדינה במערכה על יהודה ושומרון", נמסר.
"על מדינת ישראל להתעשת ולקחת אחריות במיידי על שטחי יהודה ושומרון, לאכוף את הבניה הבלתי חוקית ולטפל בחומרה בכל הפרת ריבונות. במקביל על המדינה ליזום פעילות של התיישבות יהודית בשטחים הפתוחים שנותרו. המשך ההפקרות, תוביל לתוצאות בלתי הפיכות בתוך שנים ספורות", כך נמסר מפורום 'כולה שלנו'.
