סלמון במטבוחה
סלמון במטבוחהצילום: טובי הירשלר

מרכיבים:

  • 8 פרוסות סלמון עם עור
  • 1 פלפל אדום גדול חתוך לקוביות
  • 1 פלפל כתום גדול חתוך לקובות
  • 1 פלפל ירוק חתוך לקוביות
  • 1 פלפל ירוק חריף חתוך
  • 7 שיני שום קצוצות
  • 12 עגבניות גדולות חתוכות לקוביות
  • 2 כפות פפריקה מתוקה בשמן
  • 1 כף מלח
  • כף כמון
  • כף סוכר
  • צרור כוסברה

אופן ההכנה:

בסיר סוטאז' עם רבע כוס שמן (אפשר מעט יותר) מטגנים את השום

מוסיפים את התבלינים ופותחים אותם בשמן.

מוסיפים את הפלפלים ומטגנים.

מוסיפים את העגבניות על אש בינונית כך שהם מגירים מצים.

טועמים את הרוטב, מתקנים תיבול כשהרוטב טעים לכם, מוסיפים את נתחי הדגים.

מזלפים מעט מיץ לימון טרי ומפזרים את הכוסברה הקצוצה מעל.

מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה מאד כשעתיים וחצי (כן!)