משרד הבריאות הורה על סגירת שלושה חופי רחצה של הכינרת, וזאת בשל הזרמת מי ביוב אליה. מדובר בחוף העירוני של טבריה, בחמי טבריה ובחוף סירונית.

אתמול גילו פקחי מינהלת הכינרת ונציבות המים תקלה במערכת הולכת מי הקולחין של טבריה, ובגלישתם לכינרת באיזור חוף סירונית. מדובר במערכת הולכה של מי המוביל המלוח, הזורמים בתעלה במערבה של הכינרת, ומתנקזים יחד עם מי קולחין מטופלים של עיריית טבריה. בעקבות תקלה באחד השסתומים גלשו מי הקולחין הללו אל תוך הכינרת במשך שעות אחדות. למקום הוזעק צוות עובדים, וזה טיפל בתקלה, ובתוך שעות אחדות הצליח לתקנה.

הודעה על התקלה הועברה למשרד הבריאות ולמשרד הפנים, וזאת מכיוון שחלק מהחופים באזור שואבים מי שתייה מהכינרת.

בעקבות התקלה החליט משרד הבריאות להמליץ בפני משרד הפנים ועיריית טבריה על סגירת שלושה חופי רחצה הסמוכים למקור התקלה, כנזכר: החוף העירוני בטבריה, חוף חמי טבריה וחוף סירונית. כמו כן נלקחו דגימות מים משלושת החופים ועד אשר לא יתקבלו תוצאות מבדיקת הדגימות יישארו החופים סגורים לרחצה.

דובר נציבות המים אורי שור מסר כי מדובר בתקלה קלה שאנשי נציבות המים איתרו אותה במהירות ודיווחו עליה מיד למשרד הבריאות.