לאחר שמסע ההפחדה של לשכת ראש הממשלה, נגד מתנגדי "ההתנתקות", נחל כישלון חרוץ, יוזמת פמליית שרון מהלך סיכול כוחני נגד סרבני העקירה בצה"ל. כדי לשוות תדמית תרבותית למהלך הדורסני נגד הסרבנים הפוטנציאליים, מטפטפת לשכת שרון לתקשורת על סדרת חינוך שתיערך לחיילים בנושא תפקידו של הצבא במדינה דמוקרטית.

מסתבר שאין גבולות לפארסה ההזויה המבוימת על ידי ראש הממשלה וחבורתו. יש להניח שיועציו היצירתיים של שרון כבר מגבשים את מדריך החובה לצבא הדמוקרטי, שיעוצב בסגנון ממלכתי מכובד ואשר ישונן בהקפדה במחנות החינוך מחדש של סרבנים מועדים.

מדריך החובה לצבא הדמוקרטי, או בשמו הבלתי רשמי "סיפרו של שרון", ישולב בפק"ל הצה"לי של כל חייל ויהיה מלאכת מחשבת של לוגיקה סוריאליסטית. שכן, הוא יידרש לפרוש את משנתו החינוכית של שרון, המתבססת על תפישתו הדמוקרטית המפותחת. ההיגיון הדמוקרטי של שרון, שאותו חווים אזרחי המדינה על בשרם כבר מספר שנים, יפעפע כעת לתוך צה"ל תוך שיתוף פעולה מלא של מפקדיו.

סיפרו של שרון יבהיר לחייל הנבוך כי במדינה דמוקרטית הדרג המדיני הוא הריבון והוא המגדיר מהי דמוקרטיה ומהו מוסר. מאחר שמדובר בספר תכליתי, יציג מדריך החובה לצבא הדמוקרטי את ההליך הפיקודי הנובע מריבונותו המוחלטת של הדרג המדיני. פקודת הציות הדמוקרטי תגדיר את חובתו הצבאית של כל חייל לקבל את סמכותם הבלעדית של מפקדיו לקבוע את איכותן הדמוקרטית של פקודות צבאיות. את סמכות ההגדרה הדמוקרטית יאציל הדרג המדיני לרמטכ"ל, וממנו הלאה במורד ההירארכיה הצבאית.

הלוגיקה הפיקודית בסיפרו של שרון, שתתבסס על עיקרון מלכוד 22, תבטיח את סיכולו של כל סירוב פקודה על רקע מחאה כנגד מהלכים אנטי-דמוקרטיים של הדרג המדיני. שכן, מתוקף פקודת הציות הדמוקרטי חייב יהיה כל חייל להשלים עם סמכותם הבלעדית של מפקדיו לקבוע את איכותן הדמוקרטית של פקודות צבאיות הנובעות מהנחיות הדרג המדיני. מאחר שסמכויות ההגדרה הדמוקרטית מואצלות למפקדי צה"ל על ידי הדרג המדיני, כל מהלכים אנטי-דמוקרטיים לכאורה מצידו של הדרג המדיני שוב אינם מעניינו של צה"ל.

במסיבת עיתונאים דרמתית יחשוף שרון בקול תרועה את שיטתו המקורית לסיכול הסרבנות בצה"ל. תוך שחרור צהלת שמחה יגלה ראש הממשלה לאנשי התקשורת הנדהמים כי סיפרו המונומנטאלי "מדריך חובה לצבא הדמוקרטי" הוא מענה לסרבנות מכל סוג שהוא, בין אם על רקע דמוקרטי, הומני או תורני. בהמשך יביע שרון את צערו העמוק על כך שהמערכת האזרחית אינה פועלת באותה יעילות דמוקרטית כמו המערכת הצבאית.

כהמחשה כואבת לאנרכיה השוררת בחיים הפוליטיים, יצביע שרון על סרבני הליכוד שאינם מצייתים למדיניותו מתוך חוסר הבנה מוחלט של תהליכים דמוקרטיים. "הם מורדים", ינופף שרון באצבע מאיימת, "ועל כך הם ישלמו, ושלא יבלבלו את המוח עם קשקושים של חוקה, מצע וערכים".

מעבר לצחוק ולדמע, מדינת ישראל בהנהגת שרון שקעה אל שפל מדרגה, שספק אם יש נמוך ממנו. על המתרחש כאן, כבר אי אפשר לדבר במונחים רציונליים. שכן, באזור הדמדומים, שבו שרויה המדינה, ההיגיון והטירוף מחליפים תלבושות. זה העת לקום ולסרב, כי אין דרך אחרת.