בשנים הראשונות התעלמנו מסבלם של אחרים בגלל מלחמות בלתי פוסקות, מצב כלכלי והעיקר: בעצמנו קלטנו פליטי חרב. לא עוד. טייקונים שלנו בונים קניונים במזרח אירופה ובתי קזינו בלס-ווגאס, ו"עמך" נופשים באיטליה. היום, הדירוג הבינלאומי שלנו "בכותל המערב" הוא בין השבעים והמצליחנים. רק בתחום אחד נפקד מקומנו, בין שומרי המוסר בעולם. קולנו לא נשמע כאשר התחולל רצח עם בקמפוצ'יה, ברואנדה ובדרפור. יפי הנפש בתוכנו מייצרים חמלה מגויסת, מלאכותית "לסבל הפלסטיני", שבעולם השלישי היה נחשב כגן עדן.

ממי ששאף להיות "עם סגולה" ובעצמו עבר השמדה המונית, מותר לתבוע שיעור קומה מוסרי יותר גבוה מזה שמגלה מדינת היהודים. חבל שהיסטוריונים ימצאו שהיינו מעצמה צבאית ומעצמת היי-טק, אך במקום "אור לגויים" חושך
ממי ששאף להיות "עם סגולה" ובעצמו עבר השמדה המונית, מותר לתבוע שיעור קומה מוסרי יותר גבוה מזה שמגלה מדינת היהודים. חבל שהיסטוריונים ימצאו שהיינו מעצמה צבאית ומעצמת היי-טק, אך במקום "אור לגויים" חושך.
דוגמא בוערת: דותן מלאך פרסם ב"מקור ראשון" (8.8.08) כתבה מטריפת דעת על "קצירת איברים" בסין. מאות ישראלים עברו בסין ניתוחי השתלה, ואנחנו יחידים בעולם המממנים זאת. בקנדה התפרסם דו"ח של שניים, עורך דין ושר לשעבר, ובו נתונים אלה: בשנים 2000-2005 ביצעה סין לפחות 60,000 השתלות. הוצאות להורג פליליות היו כ-1,650 לשנה, תרומות איברים כמעט ולא. מניין באו אפוא 41,500 "התורמים" האחרים? מאנשי הפאלון-גונג, כת תמימה הנרדפת בסין. רופא סיני שהשתיל 2,000 קרניות, לפני שסירב להמשיך, סיפר שמהמנותחים הוצאו עוד איברים וגופותיהם נשרפו. לא לחינם ניתן להשיג בסין השתלת כליה תוך 7-30 ימים. יש להם "בנק" של תורמים חיים.
והנה שיחה מוקלטת מ-15.3.06 עם אחד, ד"ר לו, בסין:
שאלה: "תוכל למצוא איברים ממתרגלי פאלון-גונג?"
תשובה: "פני לגואנז'או... הם מתקשרים.. בשם האוניברסיטה כולה".
שאלה: "וזה ממתרגלי פאלון-גונג בריאים?"
תשובה: "בדיוק... בוחרים את הטובים ביותר. אנו מבטיחים את האיכות בניתוח שלנו".
שאלה: "בדרך כלל, מה גילו של ספק האיברים?".
תשובה: "בשנות ה-30 לחייו".
שאלה: "תיסעו לכלא לבחור בעצמכם?".
תשובה: "בדיוק".

יש להגדיר, בחקיקה, הזמנת השתלות בסין כעבירה פלילית. לחקיקה יש כוח נורמטיבי, היא קובעת רף מוסרי. וגם שומה עלינו, עם שזיכרון השואה צרוב בתודעתו להוביל קמפיין עולמי למען חקיקה דומה, ובמיוחד בארצות העשירות
שאלה: "האם האדם יודע?"
תשובה: "לא".
תארו לכם שטכניקת ההשתלות הייתה ידועה כבר לנאצים. איך היינו מתייחסים למי שהיה קונה את בריאותו עם לב יהודי? "לעולם לא עוד" רק ליהודים?
אחת הסגולות הטובות של עמנו היא הביקורת העצמית הבלתי פוסקת, לעיתים אפילו מופרזת. הגיע הזמן לחשבון נפש לאומי גם ביחס למקומנו המוסרי בין העמים. האומנם מעבר לשאיפות לאומיות אין לעם ישראל תפקיד אוניברסאלי בקונצרט האומות? האם לכך ניבאו נביאינו, זאת ראו חוזינו?
יש לנו אינטרסים בסין, אך זה מבחנה של עמדה מוסרית שמוכנים לשלם למענה מחיר.
יש להגדיר, בחקיקה, הזמנת השתלות בסין כעבירה פלילית. לחקיקה יש כוח נורמטיבי, היא קובעת רף מוסרי. וגם שומה עלינו, עם שזיכרון השואה צרוב בתודעתו להוביל קמפיין עולמי למען חקיקה דומה, ובמיוחד בארצות העשירות. התמעטות הביקוש תוריד את ההיצע.
"מקור ראשון" מצטט מפסיקתו של הרב יוסף אלישיב שנשאל האם מותר להציל חיי יהודי בעזרת איבר "שנתרם" בסין, והשיב:" יש בזה חילול ה'. גם בפיקוח נפש אסור לקבל שם טיפול ובפרט העם הנבחר, העם היהודי, שמוזהר על 'לא תרצח'...".
אולי לא נביא מסין מדליות זהב, אולם מדליות נוצצות הרבה יותר של חסד ואנושיות לעם האוהב לראות עצמו כ"רחמנים בני רחמנים" עוד ניתן להשיג שם.