אל סוגיית העיסוק במתנחלים הצטרף בסוף השבוע שעבר גם אלוף פיקוד המרכז גדי שמני. בראיון לתקשורת הוא קבל על אלימות המתנחלים, טען ללא פחות מאשר "פעולות קונספירטיביות" שלהם כלפי כוחות הביטחון, והתלונן על הפגיעה בתדמית המדינה שלדבריו נגרמת מכך.

במקום לבצע, הוא מסביר. במקום להשליט ביטחון וסדר, הוא מפרשן. איך אמר פעם פיני גרשון: "יש כאלו שמנצחים, ויש כאלו שמסבירים"
אבל שמני טועה בתופסו את תפקיד הפרשן. הוא הממונה בשטח, הוא מבחינת החוק הריבון, הוא הקובע את גודל הכוחות ואת סדרי העדיפויות של פעולותיהם. הסאגה הבלתי נגמרת של התפרעויות השמאל בבילעין היא בראש ובראשונה אחריותו. גם אם יש בידו טענות על אי שמירת החוק בידי המתנחלים, עליו מוטלת המשימה לשמירת החוק והסדר. זאת כמובן כמשימה משנית. בראש ובראשונה הוא איש צבא ועליו לדאוג לביטחון האזור, לחיסול הטרור, לרדיפת המחבלים, ומיגור כל תשתיות החבלה.
במקום לבצע, הוא מסביר. במקום להשליט ביטחון וסדר, הוא מפרשן. איך אמר פעם פיני גרשון: "יש כאלו שמנצחים, ויש כאלו שמסבירים".
האם האלוף שמני מביא לתפקידו הנוכחי, רגיש ומיוחד מאין כמותו, את שנותיו כמזכיר צבאי אצל ראש הממשלה אריאל שרון? היום כבר ברורה ההשחתה הפוליטית והצבאית שהביא שרון על המערכות במדינת ישראל. אחת החמורות שבהם היא ערוב הצבא בסוגיות פוליטיות, מעוררות מחלוקת, מפלגות ומתסיסות. כך נהג שרון בהיותו מ"פ צעיר, כך בהיותו מג"ד ומח"ט, וכך נהג גם כאלוף. תמיד חתר, התסיס, עירב פוליטיקאים ומפקדים בסוגיות רגישות.

מאז החל בתפקידו כאלוף פיקוד המרכז, לא העניק שמני שום ראיון לתקשורת. צעד נכון, בתפקיד בו נמדדת ההצלחה במעשים ולא בהצהרות
מאז החל בתפקידו כאלוף פיקוד המרכז, לא העניק שמני שום ראיון לתקשורת. צעד נכון, בתפקיד בו נמדדת ההצלחה במעשים ולא בהצהרות. בשני הראיונות הראשונים שלו הוא בוחר דווקא להשתלח באלו שאמורים לקבל ממנו שירות יעיל, כמשרת ציבור. זוהי שגיאה קשה בהתנהלות של זיהוי בין עמית ליריב.
מידי שבוע מוכים, מבוזים, מושפלים ונפצעים חייליו של שמני, בהתפרעויות השמאל הקיצוני בבילעין ובנעלין. שמני לא טרח לצאת לעזרת חייליו, לא בהופעה בשטח, לא בעידוד מוראלי ולא בתמיכה תקשורתית. מידי שבוע מגיעים חיילים פצועים מאלימות השמאל הקיצוני לבתי חולים. שמני לא נמצא שם להחזיק בידם, במקום זאת הוא מאפשר לנשות מחסום-וואטש להתעלל בחייליו במחסומים. בשבוע שעבר כמעט ואיבד חייל את עינו מחומצה ששפכה עליו ערבייה שעברה במסלול ההומניטארי.
אבל שמני לא רואה, לא שומע, לא מגיב. כתלמידו של שרון, הוא רואה רק את אלימות המתנחלים.