הערב נחתם הסכם בין שרת החינוך לימור לבנת, ויו"ר ארגון המורים העל-יסודיים רן ארז, ובין נציגי האוצר. ההסכם מסיים את סכסוך העבודה בין ארגון המורים שהוכרז לפני כחודשיים בעקבות התכניות שפורסמו אז לפיטורי אלפי מורים במסגרת התכנית הכלכלית.

לפני כשבועיים חתמה גם הסתדרות המורים על הסכם עם האוצר, ובכך הגיע לסיום המשבר במערכת החינוך. במסגרת ההסכם עם ארגון המורים העל-יסודיים הסכים הארגון לוותר על 15 מיליון ש"ח המגיעים לו בשנת 2003 על מנת למנוע פיטורי כ-500 מורים.

הארגון והאוצר סיכמו כי 450 מורים ייצאו לפרישה מוקדמת בתנאים מועדפים. מארגון המורים נמסר כי הויתור על הכספים יאפשר להחזיר למערכת החינוך גם כ-9,000 שעות לימוד שקוצצו ממנה.

דוברת משרד החינוך אמרה כי "מדובר בהסכמים מאד מורכבים בין משרדי החינוך, האוצר, ארגון המורים והרשויות המקומיות. אני שמחה על ההסכם שמנע את פיטורי המורים. זוהי בשורה חשובה מאד למערכת, למורים ולתלמידים, שבעצם הקיצוץ בשעות ההוראה יהיה מזערי".

השרה הודתה לכל הנציגים שעסקו במשא ומתן הממושך והצליחו לפתור את הבעיות המורכבות ולהגיע להסכם אמיץ זה". מנכ"לית משרד החינוך רונית תירוש: "הסכם זה הינו הוכחה לחשיבות השיתוף והשותפות בין כל גורמי החינוך.

שותפות זו הינה הדרך היחידה בה נוכל להתמודד עם גזירות הימים הקשים, ויחד עם זאת לחלוק וליזום חידושים בחינוך". במסגרת ההסכם שנחתם היום בין משרדי החינוך והאוצר לארגון המורים הוחלט שארגון המורים יוותר על 15 מיליון ש"ח דבר המונע קיצוץ של כ-9,000 שעות שבועיות ובכך כ-450 מורים מפוטרים.

בנוסף, מכסות הפרישה מרצון הוגדלו ל-400 מורים שיוכלו לפרוש בתנאים מועדפים. יו"ר ארגון המורים רן ארז הודה לשרת החינוך לימור לבנת על המאמצים שהשקיעה כדי להגיע להסכם חשוב זה. וסיכם: את העניין "האבן ירדה מהלב".