
ראשית, תרשו לי להעלות השערה: חשיפת המודיעין ונאום נתניהו הוזמנו על ידי טראמפ, קשה למצוא הסבר אחר.
יש לנו את קהילת המודיעין הטובה בעולם, הייתי שם, גם בצד הצבאי וגם במוסד, ואני מכיר אותם. זו אכן גאווה לכל אזרח ישראלי.
חזינו אתמול בניצול ציני ושגוי של חשיפת יכולות מודיעיניות שנצברו בשנים של עבודת נמלים, כשרון ואומץ ע"י לוחמים, מפקדים וזרועות המודיעין הישראלי. הם ראויים להערכה וכל שבח, אבל השימוש המוחצן במידע שגוי ואיננו ראוי.
אירן היא מדינת טרור איסלאמיסטית ונכון להשקיע מאמצים גדולים במניעת התגרענותה, אבל האסטרטגיה של נתניהו לראות באיום האיראני את חזות הכל נכשלת פעם אחר פעם.
הפניה המתוקשרת של נתניהו לארה"ב, לאירופה ולעולם הייתה אכן ההצגה הטובה בעיר, כפי שביבי אכן יודע לעשות טוב מכל מישהו אחר, אבל בואו לא נתבלבל היא באה מתוך חולשה. הוא בסך הכל שוב פנה לארה"ב ולאירופה וביקש עזרתם במלחמה באויב האיראני.
אובמה אכן שגה והיה רופס מול האיראנים, אבל הוא היה נשיא ארה"ב. לו היינו משתפים אתו פעולה היינו משיגים הסכם טוב יותר ובמיוחד פיקוח טוב יותר על ביצוע ההסכם. ביבי בחר לנסות לטרפד המהלך האמריקאי ונכשל.
עד היום הוא לא הצליח לשכנע אף אחד לצאת נגד אירן או לעצור את כניסתם לסוריה. אנחנו חזקים מספיק להתמודד עם האיומים ולא צריכים אחרים שיצילו אותנו, אבל בשביל זה צריך מדיניות שקולה ויש להבחין בין מה שחיוני וניתן להשיג לבין מה שהוא מעבר לכוחותינו.
באבחנה הזו נתניהו נכשל פעם אחר פעם ובסופו של יום מבקש ומחכה לחבל הצלה מאמריקאים והאירופים, ובינתיים אנחנו נגררים להסלמה.
אנחנו חזקים מספיק לגבש באמת (ולא בנאומים) אסטרטגיה ישראלית עצמאית להתמודדות עם הסוגיה האיראנית והפלסטינית. האם יש לנתניהו אסטרטגיה עצמאית כזו? לא בטוח.