במאמר המערכת של העיתון תקף ג'בראן תוויני, עורכו הראשי של היומון הלבנוני "אל-נהאר", את מזכ"ל החיזבאללה חסן נסראללה, על קריאתו להמשיך במאבק המזוין נגד ישראל דרך הגבול הדרומי ובאמצעות האינתיפאדה הפלשתינית.

"מה רוצה החיזבאללה? האם הוא רוצה לגרור את לבנון ואת האזור למלחמת התאבדות כוללת? האם הוא רוצה לגרום ללבנון להתאבד או להביא לשחיטתה? אנו דורשים, בצדק, ובהתאם להסכם טאיף, לפרק את כל המיליציות המזוינות בלבנון ולפרק את נשקו של חיזבאללה, שכן זהו נשק בלתי חוקי", כותב העורך הראשי של אל-נהאר.

העורך מאשים עוד את חיזבאללה כי הוא מבקש לחמש את מי שהוא מחשיב לבעלי בריתו, ובכך נותן צידוק לישראל לפתוח במלחמה נגד סוריה ולבנון.

חיזבאללה וארגוני הסירוב הפלשתינים במחנות הפליטים בלבנון, שנראה כי הם הגורמים הנפגעים מתהליך השלום באזור, הם הסכנה האמיתית. "כדי שלא נשרת את האינטרסים של ישראל צריך לפרוק את כל החמושים מנשקם", הוא כותב.(ח)