מנכ"ל מועצת ישע יגאל דילמוני התייחס היום (רביעי) בשיחה עם ערוץ 7 לאירועים האלימים בדרום הר חברון בחג שמחת תורה, ולדחייה הנוספת בפינוי חאן אל אחמר.
"אנחנו שומעים כאילו יש אלימות בדרום הר חברון", אמר. "צריך לחדד את הנקודה הזאת שתהיה ברורה לכולם - מדובר באנרכיסטים קיצוניים, אנשי שמאל קיצוני, שמגיעים לאזור הזה מחממים את האווירה, פוגעים באוכלוסייה ישראלית שגרה".
לדבריו, זאת "אוכלוסייה תמימה, אנשים עם ילדים. האנרכיסטים פוגעים בתשתיות ומחממים את כל הערבים כנגד שכנים שלהם היהודים ויוצרים את החיכוך הזה. זה דבר שצריך להיפסק מיד".
"אני חוזר ואומר", הדגיש דילמוני. "צריך להוציא צו שסוגר את האזור הזה ולא מאפשר לאותם מעודדי אלימות מהשמאל הקיצוני, אוסר עליהם להגיע לאזור הר חברון ולחמם את האווירה. אפשר לנהל שם חיים בלי שאנשי השמאל הקיצוני יבואו ויחממו ויגרמו נזק לשני הצדדים".
על הדחייה הנוספת בפינוי ההאיחזות הבלתי חוקית חאן אל אחמר שאישר היום בג"ץ הוא אמר: "הסאגה הזאת נוראה ואיומה. היה צריך לפנות את חאן אל אחמר מזמן. ברגע שבג"ץ פסק היה צריך לפנות את המאחז הזה. ככל שמשאירים אותו יותר הוא צובר יותר תאוצה ומשדר לכל פורעי החוק והמשתלטים על שטחי C, הוא משדר להם שהם יכולים לשבת על מקומם. אני מקווה שזאת הפעם האחרונה שמוגשת בקשת דחייה וחאן אל אחמר יפונה".
