
הסרט הדוקומנטרי "לאה צמל, עורכת הדין" זכה הלילה (חמישי) בפרס האמי לסרט התיעודי הטוב ביותר.
הסרט, שביימו רחל לאה ג'ונס ופיליפ בלאיש, עוקב אחר העבודה של עורכת הדין שייצגה במערכת המשפט הישראלית מחבלים שהואשמו בפעולות טרור וברצח ישראלים.
בעקבות סערה ציבורית הודיע בעבר מפעל הפיס כי ימשוך את תמיכתו בסרט ולא ייתן למפיקיו את המענק המגיע להם כחלק מהזכייה בפסטיבל.
לבסוף הודיע מפעל הפיס כי הוא חוזר בו מההחלטה להפסיק את התמיכה בפסטיבל דוקאביב.
צמל הוצבה בבחירות לכנסת החמש עשרה במקום ה-50 ברשימת בל"ד לכנסת. בבחירות לכנסת השבע עשרה ב-2006 הוצבה במקום ה-108.
בעבר ייצגה את חבר הכנסת באסל גטאס מבל"ד שהורשע בעסקת טיעון בהברחת טלפונים ניידים למחבלים אסירים.
שי גליק מנכ"ל ''בצלמו'' מסר בתגובה: ''לא מפתיע שסרט על מחבל שהורשע ועורכת דין שמגבה מחבלים זוכה בפרס האמי. לצערי העולם כולו שותף לשנאת ישראל ולאהבת מי שנלחם בנו. זכיית הסרט הינו פרס לטרור ותקיעת סכין בלב מאות נפגעי טרור בארץ ובעולם. הסרט זכה באמי אבל מדינת ישראל כולה מוקיעה את הסרט ואת גיבורת הסרט, והסרט לא מוקרן באף מקום ציבורי כמעט ברחבי הארץ''.
מתן פלג, יו''ר תנועת אם תרצו מסר: "'זכיית הסרט בפרס האמי היא אות קלון ויריקה בפרצופם של המשפחות השכולות ושל עם ישראל כולו. מעולם לא היה ניתוק גדול כל כך בין אנשים שמכנים את עצמם 'אנשי רוח' ובין רוח היצירה האמיתית".
"מה בין יצירה ותרבות ובין האדרה של מחבלים ויצירת סרט מתחסד על מי שמייצגת אותם?" תמה. "מעבר לעובדה שמדובר בסרט גרוע, נמצאת העובדה הברורה שיש בו ניסיון לפאר ולהאדיר אדם שהקדיש את חייו להגנה על רוצחים שפלים מתוך אדיאולוגיה. לא כזו הרואה בכל אדם בעל זכות לייצוג משפטי, אלא כזו המקדשת את רוצחי העם היהודי. מי שמחלק פרסים לסרט כזה עושה זאת רק ממניעים אנטישמיים. בין אם הוא מודע לכך ובין אם לאו''.
מירב חג'אג', חברה בפורום 'בוחרים בחיים' של המשפחות השכולות, מסרה: ''אגרוף בפרצוף למאות משפחות שכולות. הבושה והביזיון נגרמו בראש ובראשונה בגלל אלו שאישרו את הקרנת הסרט על לאה צמל, מייצגת המחבלים שרצחו את הילדים שלנו. זוהי עוד הוכחה שעולם הקולנוע מנותק לחלוטין מרחשי הציבור ומחוייב לאג'נדה קיצונית, פוסט ציונית שלא מתביישת לפגוע במשפחות השכולות. אין עוד מדינה אחת בעולם שהייתה מאפשרת הקרנה ויצירה של סרט על אישה מפלצתית מסוגה של צמל''.
