
ליטל יעל מלניק ז"ל הובאה למנוחות הערב (שני) בבית העלמין באור עקיבא.
מלניק נרצחה לפי החשד על-ידי גבר שהייתה עימו בקשר. במשטרה בודקים חשד כי הנערה בת ה-17 נקברה בעודה בחיים, ייתכן בגלל שסיפרה לחשוד על כך ששיתפה את מכריה על מערכת היחסים ביניהם.
בית משפט השלום בחיפה האריך בשמונה ימים את מעצרו של בן ה-49 החשוד ברצח של מלניק, שנמצאה קבורה סמוך לאתר בנייה בקריית מוצקין. המשטרה מייחסת לו גם עבירה של שיבוש הליכי משפט.
החשוד הוא אח במחלקה הפסיכיאטרית בטירת הכרמל בה אושפזה מלניק לפני כשנה, שסיפרה כי מנהלת איתו קשר זוגי. פרקליטו עו"ד בוריס שרמן מסר כי החשוד "מכחיש שביצע עבירה כלשהי, מסר גרסא מזכה".
כ-200 בני משפחה וחברים הגיעו לבית העלמין כדי ללוות את ליטל בדרכה האחרונה. נרות זיכרון הודלקו מסביב לקבר הטרי. "אני לא מאמינה שזאת את שנקברת", ספדה האחות רות. "רצינו להגן עלייך מפני הרוע של העולם, ולא נשקוט עד שנגיד לחקר האמת ושמי שעשה לך את זה ישלם".
"קטנה שלי, אחותי הקטנה. מדהים כמה הצלחת והספקת ב-17 השנים שלך כאן בעולם האכזר הזה. בכל תקופה היה לך סגנון אחר. היית מלאת שמחת חיים, לא דפקת חשבון לאף אחד. עשית הכול מבלי לחשוב מה יגידו ואיך יגיבו, ואני כל כך גאה בך על זה. את פרח קטן ויפה שמישהו קטף. אני מבטיחה שאני לא אפסיק להילחם בשביל שהצדק יעשה בשבילך".
האחות הוסיפה: "השם שלך פשוט בכל פינה באינטרנט ובחדשות, ואני רואה כמה חברים היו לך. זה לא סוד שהיית חברותית, תומכת, עוזרת וחייכנית. אני מסרבת להאמין שאני צריכה לראות את השם שלך בכל ערוץ ובכל רשת חברתית. לא מצליחה לעכל שזו את, יפה שלי. אני מחכה שתיכנסי בדלת, שתבקשי מסבתא להכין לך סינבון לשישי, תשמעי את השירים שלך בטלוויזיה ושאשמע את הצחוק המתגלגל והמשוגע שלך מהסלון כי ראית משהו מצחיק בנטפליקס. בא לי שרק תהיי פה, שתחזרי. אני מעריצה אותך, חיים שלי. את תמיד בלב שלי. הצדק עוד ייעשה - ואם לא, תסמכי עליי".
רות מלניק, אחותה של ליטל, סיפרה היום לכאן חדשות: "היא הייתה ילדה מיוחדת, כולם אהבו אותה והתחברו אליה למרות שהייתה מרדנית. היא תמיד תישאר בלב שלי ושל כולם". היא הוסיפה כי "בתקופה האחרונה כשהכול התחיל להידרדר נהיה קשה, היא התחילה ללמוד בפנימייה לפני יומיים, רצתה לסיים בגרות".