שר החוץ יאיר לפיד עורר מהומה בנאום שנשא במהלך הדיון במליאת הכנסת לזכרו של ראש הממשלה יצחק רבין ז"ל.
"בלי נס ממשלת השינוי, צאצאיו האידיאולוגיים של יגאל עמיר שיושבים בכנסת היו עכשיו שרים", אמר לפיד שהותקף בקריאות ביניים על ידי חברי כנסת מהאופוזיציה.
חברי מפלגת הציונות הדתית החליטה במחאה לצאת מהמליאה. סמוטריץ' טען כי מי שאחראי לדברי לפיד הוא בכלל ראש הממשלה נפתלי בנט. "יאיר לפיד עם השנאה וההסתה הנוטפת ממנו, איש קטן שלא מסוגל להתעלות לרגע ולתפקיד ולמעמד הממלכתי שכולנו ביקשנו לכבד במליאה, הוא השותף הבכיר של נפתלי בנט. הוא ראש ממשלה חלופי ושר חוץ 'בזכות' נפתלי בנט".
"הכתם השחור והאחריות להסתה נגד הימין והציבור הדתי הם על ידיו של בנט. די למשחק הכפול", דברי סמוטריץ'.
סיעת הציונות הדתית פרסמה תגובה בה נכתב, "נפתלי בנט השלים היום את המהפך. בנט חתום ושותף מלא להרס הממלכתיות ופילוג החברה הישראלית ובעיקר להסתה והשנאה נגד הציונות הדתית והימין האידיאולוגי".
"הוא שהפך את לפיד מקוריוז לשר חוץ וראש ממשלה חלופי והוא חתום על נאום ההסתה והשנאה החצוף שלו. יעידו לחיצות הידיים והחיוכים ביניהם מיד לאחר הנאום. טוב שהמסכה הוסרה היום", לשון תגובת המפלגה.