נשות האברכים התארחו בסיעת הציונות הדתית
נשות האברכים התארחו בסיעת הציונות הדתיתצילום: דוברות

תכירו את הפנים האמיתיות שמאחורי הפגיעה של שר האוצר בממשלת ימינה בסבסוד מעונות היום. אירחנו את הגיבורות האלה בישיבת הסיעה שלנו.

תכירו את אפרת לופו ובעלה ינון ואת מוריה כהן ובעלה אריאל. אפרת בעלת תואר ראשון בתקשורת ובעלת תואר שני במנהל עסקים. כותבת תיזה, מסיימת עוד תואר שני בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה ומתרגלת בבן גוריון.

בעלה ינון שירת בצנחנים, עושה מילואים כל שנה ולומד בכולל הלכה בישיבת ההסדר בקרית גת.

אפרת מוכנה לעשות הכל כדי שבעלה ימשיך ללמוד. היא מסתפקת במועט, עובדת קשה כדי לפרנס את שלושת ילדיהם וגאה בלימוד התורה של בעלה.

אפרת ובעלה רואים חשיבות עליונה בלימוד התורה ושום דבר בעולם לא ימנע ממשפחת לופו את האש היוקדת ואת מסירות הנפש על לימוד התורה.

אביגדור ליברמן לא מוכן שאפרת ובעלה יקבלו הנחה במעונות כמו שאר עם ישראל. הם יצטרכו לגרד משום מקום עוד 2,000 ש"ח בחודש או שאפרת תקטין את היקף המשרה ותישאר עם הילדים בבית.

מוריה, סייעת בחינוך מיוחד, למדה תואר ראשון בחינוך לגיל הרך ופתחה עסק כקונדיטורית. בעלה, אריאל, לומד לקראת הסמכה לרבנות עיר בישיבת בית אל. גם מוריה תעשה הכל כדי שבעלה ימשיך ללמוד במסלול הרבנות והדיינות.

אפרת ומוריה הגיעו אלינו לכנסת היום כדי לדרוש צדק ולהשמיע את מחאת נשות האברכים.

כשימינה אמרו ששמים את הערכים בצד ומתמקדים במשותף התכוונו כנראה רק לערכי הימין. השמאל יכול להמשיך ולקדם את ערכיו ולפגוע בלימוד התורה ובלומדי התורה.

בזכות נשים צדקניות נגאלו ישראל ובזכות אפרת ומוריה ניגאל בע"ה שוב. הן לא תישברנה. עולם התורה לא ישבר. אבל מי שנותן ידו לפגיעה בהן ובלימוד התורה של בעליהם יתן את הדין.