רוגלך שוקולד
רוגלך שוקולד צילום: טובי הירשלר

מרכיבים לבצק שמרים פרווה:

  • 3 וחצי כוסות קמח (עדיף קמח חלות עשיר בגלוטן)
  • כף שמרים יבשים
  • חצי כוס סוכר
  • קורט מלח
  • 2 ביצים גדולות
  • 120 גרם מרגרינה רכה (עדיף מחמאה)
  • 2/3 כוס חלב שקדים

למילוי:

  • 150 גרם מרגרינה
  • 200 גרם שוקולד מריר איכותי
  • 3 כפות קקאו
  • 4 כפות אבקת סוכר

לסירופ סוכר:

  • רבע כוס סוכר
  • רבע כוס מים

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מניחים קמח, שמרים, סוכר ומלח ומערבבים קלות.

מפעילים את המיקסר במצב לישה על מהירות נמוכה ומוסיפים את המרגרינה והביצים.

מוסיפים את חלב השקדים בהדרגה עד שמתקבל בצק אחיד ונעים למגע.

לשים את הבצק לפחות 10 דק.

מעבירים לקערת התפחה משומנת, מכסים ומתפיחים שעתיים וחצי לפחות (רצוי 3-4 שעות)

בינתיים מכינים את המלית:

ממיסים במיקרו מרגרינה ושוקולד

מוסיפים את הקקאו ואבקת הסוכר ומערבבים הייטב.

מניחים לתערובת להתקרר ולהתייצב מעט לפני המריחה.

מחלקים את הבצק ל4 חלקים.

מקמחים את השיש ומפזרים מעט קמח על הבצק.

מרדדים כל חלק למלבן ארוך ודק מאד.

בעזרת מרית, מורחים מילוי שוקולד על כל המלבן.

בעזרת סכין חדה או גלגלת פיצה, חותכים את המלבן בחתכים אלכסוניים כך שיתקבלו משולשים ארוכים.

מגלגלים את המשולשים מבסיס המשולש הרחב כלפי מעלה.

מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה.

מכסים ומתפיחים פעם נוספת לשעה וחצי.

בינתיים מכינים סירופ סוכר: מרתיחים סוכר ומים.

מורחים את הרוגלך בביצה טרופה ואופים על 180 מעלות כ20- 30 דק עד שהמאפים מזהיבים.

מייד כשהמאפים יוצאים מהתנור, מורחים סירופ סוכר שמסייע בשמירה על טריות המאפה.

מצאתם טעות בכתבה או פרסומת לא ראויה? דווחו לנו