נתניהו נגד שקד: "איילת מתייסרת, איזו הצגה"ערוץ הכנסת

יו"ר הליכוד בנימין נתניהו, ראש האופוזיציה, דיבר בפתח ישיבת הסיעה בצהריים (שני) וכיוון את האש כלפי שרת הפנים איילת שקד, בכירת מפלגת ימינה.

נתניהו הגיב לסדרת הראיונות של שקד לערוצי הטלוויזיה: ''ראינו אתמול את הבליץ הכאילו היסטרי של איילת שקד. איזו הצגה. איילת המתייסרת. הם חושבים שהם יכולים להמשיך לדבר ימין וללכת עם השמאל, זה לא עובד על אף אחד. זה לא עובד על הבוחרים שלהם ואפילו לא עובד על חלק מהאנשים בסיעה שלהם''.

לטענת נתניהו, ''בנט מעביר סכומי עתק לתנועה האיסלאמית כדי לשמור על הישרדותו הפוליטית. לא סתם רע״מ קראו לתוכנית הזו ״נאהדה״, שם שהוא מותג עולמי של האחים המוסלמים. לזה יש כסף, לא לחיילים, לא לרופאים ולא להורדת מיסים''.

מקורבי שקד הגיבו לדברי נתניהו ואמרו כי הוא ''אובססיבי''.

מוקדם יותר היום יו"ר מפלגת 'רע"מ', ח"כ מנסור עבאס, אמר כי ראש הממשלה לשעבר בנימין נתניהו העביר תקציבים בגובה מיליארדי שקלים לחברה הערבית.

במסיבת עיתונאים בנושא פיתוח כלכלי בחברה הערבית שקיימו השרה לשוויון חברתי מירב כהן וח"כ עבאס, הוא אמר כי "החברה הערבית מקבלת מה שמגיע לה".

לדבריו, "כולם מודים, כולל הממשלה לשעבר, ממשלת הליכוד מודה שהיו עוולות ומחדלים ומשברים ומצוקות בחברה הערבית, ואפילו הם בעצמם קידמו והתגאו, במיוחד ראש הממשלה נתניהו - התגאה שהוא קידם כמה וכמה תוכניות".

"בבחירות האחרונות הוא התגאה שהוא עשה את זה והביא מיליארדים לחברה הערבית", הוסיף ח"כ עבאס. "היום ממשלת השינוי מובילה ומאיצה את התהליך הזה. בתכנית הזאת יש בשורה לכל החברה בישראל במישורים שונים".

"בשבוע הבא תבוא החלטת ממשלה להסדיר שלושה יישובים ובהמשך יהיו עוד יישובים ועשרות מרכזי שירות ליישובים הלא מוכרים בנגב", כך ח"כ מנסור עבאס.