קציצות שאוורמה ברוטב אדום
קציצות שאוורמה ברוטב אדום צילום: שניאור פגוט

מרכיבים לקציצות:

  • 1 ק"ג שאוורמה הודו טחון
  • 2 ביצים
  • קישוא מגורד דק
  • 2 גזרים מגורדים דג
  • חצי כוס קמח מצה
  • מלח, פלפל לפי הטעם
  • 4 כפות צ'ילי מתוק
  • כורכום, פפריקה ותבלין שאוורמה לפי הטעם

לרוטב:

  • 3 בצלים קצוצים
  • 2 גמבות צהובות
  • 3 גזרים חתוכים גס
  • חבילה קטנה רסק עגבניות
  • מלח, פלפל, כורכום, תבלין שאוורמה לפי הטעם.

אופן ההכנה:

מערבבים את כל מרכיבי הקציצות ומכינים את הרוטב:

מטגנים בצל עד להזהבה.

מוסיפים את הגמבות והגזר ומטגנים כמה דקות נוספות.

מוסיפים תבלינים ורסק עגבניות.

מוסיפים מים כך שיכסו את הקציצות.

ממביאים לרתיחה, טועמים ומתקנים תיבול.

יוצרים קציצות מהעיסה ומכניסים לרוטב.

מבשלים שעה וחצי על אש נמוכה.

מצאתם טעות בכתבה או פרסומת לא ראויה? דווחו לנו