פיצת שוקולד טבעונית
פיצת שוקולד טבעונית צילום: סטודיו TEKA

האמריקאים יודעים איך להכין קינוח: עתיר קלוריות, כזה המשלב באלגנטיות פחמימות, עם קריצה לאוכל ג'אנק, ואיך אפשר בלי מלך הקינוחים – השוקולד. לרגל יום השוקולד האמריקאי שיצוין לקראת סוף החודש מתכון לפיצה שוקולד טבעונית, מזהירים מראש – זה ממכר

רכיבים עבור הבצק:

  • -300 גרם קמח חיטה
  • -200 מ"ל מים פושרים
  • -1 כף אבקת אפייה
  • -20 מ"ל שמן זית
  • -3 כפות סוכר קוקוס

לקרם השוקולד:

  • -250 גרם אגוזי לוז קלויים
  • -60 גרם אבקת קקאו
  • -100 מ"ל משקה אגוזי לוז
  • -80 גרם קרמל תמרים או סירופ אגבה

תוספות לפיצה:

  • -אגוזי לוז
  • -פיסטוקים
  • -שוקולד לבן טבעוני

הוראות הכנה:

מוזגים את הקמח לקערה ומייצרים חור במרכז.

מערבבים בכוס את השמרים עם השמן, המים והסוכר, מניחים את התערובת במרכז הקערה עם הקמח ומתחילים לערבב ראשית בעזרת מזלג ולאחר מיכן בידיים. כשהמרכיבים מתחילים להתמזג, יש ללוש במשך 5 דקות נוספות.

מגלגלים את הבצק לצורת כדור, מכסים אותו במטלית ומניחים במקום קריר למשך 30 דקות.

לאחר מכן, משטחים את הבצק על משטח מקומח לצורת עיגול.

דוקרים את הבצק בעזרת מזלג באזורים שונים באופים בחום של 180 מעלות למשך 20 דקות או עד להזהבה.

לקרם השוקולד: מוזגים את כל החומרים למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת קרם חלק המתאים למריחה.

מורחים בנדיבות על בצק הפיצה האפוי, ומפזרים את התוספות מעל.

המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה

מצאתם טעות בכתבה או פרסומת לא ראויה? דווחו לנו