שבלולי שמרים קינמון
שבלולי שמרים קינמון צילום: iStock

מרכיבים לבצק:

  • 3 וחצי כוסות קמח חלות (עשיר בגלוטן)
  • כף שמרים יבשים
  • חצי כוטס סוכר לבן
  • קורט מלח
  • 2 ביצים
  • 120 גרם חמאה (מחמאה לגרסת פרווה)חתוכה לקוביות
  • 2/3 כוס חלב (חלב שקדים לגרסת פרווה)

למלית:

חצי כוטס קינמון וכוס סוכר - לערבב יחד

חבילה חמאה או מרגרינה רכה ממש

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מכניסים קמח, סוכר, שמרים, מלח ומערבבים בעזרת כף.

מתחילים ללוש ומוסיפים את החמאה הרכה.

מוסיפים את הביצים.

מוסיפים את החלב בהדרגה (לא בטוח שתצטרכו את כל הכמות) עד לקבלת בצר רך ונעים שנפרד מדפנות הקערה.

חשוב ללוש לפחות 10 דקות כדי לייצר רשת גלוטן, מה שהופך את הבצק לגמיש בתהליך הרידוד.

מעבירים את הבצק לקערת התפחה, מכסים ומתתפיחים שעתיים וחצי לפחות.

מחלקים את הבצק ל2 חלקים.

מקמחים משטח עבודה ומרדדים כל חלק לעלה בצורת מלבן בעובי 2 מ"מ (הכי דק שאפשר בלי שהבצק נקרע).

בעזרת מרית מורחים חמאה בנדיבות ומפזרים שכבה יפה של תערובת קינמון וסוכר.

מגלגלים את המלבן לרוחב (מבסיס המלבן כלפי מעלה)

בעזרת סכין חדה פורסים את הנחש שנוצר ומניחים בתבנית שקעים משומנת.

מעבירים להתפחה של שעתיים וחצי לפחות.

מורחים את המאפים בביצה, מפזרים מעט סוכר חום.

מחממים תנור ל180 מעלות ואופים 25 דקות עד שהמאפים מזהיבים.

מצאתם טעות בכתבה או פרסומת לא ראויה? דווחו לנו