גדעון סער
גדעון סערצילום: Avshalom Sassoni/Flash90

מפלגת תקווה חדשה בראשות שר המשפטים גדעון סער שלא מצליחה להתרומם בסקרי המנדטים מאז הקמת הממשלה, תערוך ''ועידת יסוד'' בחודש הבא.

הוועידה תיערך ב-5 בדצמבר, נר שמיני של חנוכה. פעילי ''תקווה חדשה'' התבקשו לשריין את התאריך ביומן אך עדיין לא נקבע היכן תיערך הוועידה.

בשבוע שעבר אמר השר סער כי הוא אינו מתנגד לקיום תהליך מדיני עם הפלסטינים אלא שהשאלה מבחינתו היא סוגיית העיתוי.

"אנחנו לא מתנגדים לתהליך מדיני עם הפלסטינים. השאלה היא מה הוא תהליך מדיני ומה יהיו תנאיו", אמר סער בראיון לכאן רשת ב'. "אני יכול להבטיח שכשתהיה בקרב הפלסטינים הנהגה אמיתית שרוצה בשלום יהיה איתה דיון. כל אחד יבוא עם עמדותיו".

לדבריו, "אם באים ואומרים תעצמו עיניים כאשר הרשות הפלסטינית בונה באופן בלתי חוקי בשטחי C, משלמת משכורות למחבלים או למשפחותיהם לפי חומרת הפיגוע אותו ביצעו, פועלת נגד ישראל ופונה לבית הדין הבינלאומי בהאג ופועלת כאויב של מדינת ישראל, אנחנו אומרים שלא נהיה מוכנים לתת עוד כוחות ועוד נכסים שישמשו נגד מדינת ישראל".

סער הוסיף, "אני מסתכל על המציאות ורואה הקמת מדינה פלסטינית ביהודה ושומרון מרחק קילומטרים ספורים ממרכזי הערים שלנו כסכנה גדולה. אחרי שנסוגנו מרצועת עזה אין לנו שום נוכחות צבאית והמקום הפך לבסיס טילים נגד מדינת ישראל. השאלה היא מה יביא את השלום. קרו דברים במהלך השנים שהביאו לגישה יותר ריאליסטית בציבור הישראלי לגבי איך להביא את השלום".