
ישיבת הסיעה של מפלגת 'ימינה' היום (שני) עסקה בהתבטאויות ובסערות האחרונות שעוררו חבריה בהם עידית סילמן, שירלי פינטו ואביר קארה.
בחדשות כאן דווח כי יו"ר הסיעה ניר אורבך אמר לחברי הכנסת, "צריך לסנן ולמנן הופעות, צריך שתהיה כאן משמעת סיעתית. אנחנו צריכים להתנהל כמו מפלגה ולא כמו פלנגות".
ראש הממשלה פנה גם הוא לחברי הסיעה. "גם כשקשה, להוריד ווליום ולהרגיע. אנחנו יכולים לשלוט בתגובות שלנו, בסגנון שלנו ובאיך שאנחנו נראים בפני הציבור".
בנט גם ביקש מדוברו הפוליטי, יותם בן יצחק, לתת הדרכה לח"כים איך להתראיין. "אתם צריכים להיזהר בראיונות לתקשורת, כל משפט לא במקום עושה לנו נזק", הסביר בן יצחק לח"כים.
בתוך כך, בימינה רוצים לדון השבוע באפשרות להכריז על חבר הכנסת עמיחי שיקלי כפורש, אך יש בסיעה גם מתנגדים למהלך.
שיקלי אוסף חומר לאפשרות שיבקשו להכריז עליו כפורש, כדי לטען בעזרת דוגמאות שהיחיד שלא פרש מהעמדות המקוריות של הסיעה.