תבשיל פרגיות ופטריות
תבשיל פרגיות ופטריות צילום: טובי הירשלר

מרכיבים:

  • 8 יחידות סטייק פרגית נקי וחתוך לנתחים גדולים (חצי או רבע)
  • 2 בצלים חתוכים לחצי ופרוסים דק
  • 1 גמבה אדומה חתוכה לקוביות קטנות
  • 4 שיני שום קצוצות דק
  • 2 סלסילות פטריות שמפניון פרוסות ללא הרגל
  • תבלין עוף בגריל
  • מלח, פלפל שחור
  • 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 2 כפות סילאן
  • 2 כפות רוטב סויה
  • כף אבקת מרק בצל
  • 3/4 כוס מים רותחים

להגשה:

סומסום קלוי (שחור ולבן)

גבעול בצל ירוק קצוץ

אופן ההכנה:

מתבלים את נתחי הפרגית בתבלין גריל.

במחבת גדול וכבדה (מעט עמוקה) מטגנים את נתחי הפרגית עד לצריבה קלה.

מעבירים את נתחי הפרגית לצלחת.

באותה מחבת מטגנים את הבצלים עם השום עד שהבצל נעשה שקוף.

מוסיפים את קוביות הגמבה ומטגנים 2 דקות

מוסיפים את פטריות השמפניון ומטגנים כ5 דקות עד שהפטריות מתרככות ומפרישות נוזלים.

מוסיפים את הרטבים (סויה, סילאן, צ'ילי מתוק, אבקת מרק, פלפל שחור)

טועמים ומתקנים תיבול.

מוסיפים את הפרגיות ומערבבים הייטב.

מוסיפים מים רותחים ומבשלים על להבה בינונית לצמצום הנוזלים

מעבירים לצלחת הגשה, זורים סומסום ובצל ירוק.

מומלץ להגיש על פירה תפו"א או אורז לבן.

מצאתם טעות בכתבה או פרסומת לא ראויה? דווחו לנו