בחושה חמאה
בחושה חמאהצילום: טובי הירשלר

מרכיבים:

  • 4 ביצים בטמפרטורת החדר מוקצפות ידנית במטרפה
  • כוס סוכר
  • כוס חלב בטמפרטורת החדר
  • 270 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 3 כוסות קמח
  • קורט מלח
  • שקית וחצי אבקת אפיה
  • כפית תמצית וניל
  • לקרמבל:
  • 150 גרם מרגרינה
  • כוס קמח
  • 3/4 כוס סוכר (אפשר קצת פחות)

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל160 מעלות.

במיקסר מקציפים חמאה עם סוכר עד לקבלת תערובת אחידה ותפוחה.

ממשיכים להקציף ומוסיפים את הביצים בהדרגה.

מקציפים עד לקבלת תערובת תפוחה.

מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הקמח עם אבקת אפיה לסרוגין עם כוס חלב.

מעבירים לתבנית קוגלהוף משומנת.

מעבדים מבקערה את כל מרכיבי הקרמבל עד שמתקבל בצק פירורי (מוסיפים קמח או מרגרינה אם צריך)

זורים פירורי קרמבל ואופים 55 דקות