הדפס של לירון בר יוסף
הדפס של לירון בר יוסףמתוך התערוכה

מדי שנה מקיימת מכללת אמונה תערוכה בה מציגות הסטודנטיות לאומנות את עבודותיהן, ואחרי שנת הפסקה בגלל הקורונה היה להם ברור שהשנה צריך תערוכה מיוחדת ובשביל זה צריך מקום מיוחד - המקום הכי קרוב לגן עדן.

"העבודות המוצגות בתערוכה זו נעשו במהלך ובעקבות שהיה זו", מתארת מנחת הפרויקט ואוצרת התערוכה חנה גולדברג את חוויית היצירה בגינת מוזיאון הטבע, "צללנו בעומק השקט הירוק, משב הרוח וציוץ הציפורים ליוו את תנועות העיפרון והמכחול. כל אחת מהסטודנטיות בחרה בטכניקה ובצבעוניות שתאמה את חוייתה האישית מהמקום: המקום הכי קרוב לגן עדן".

בחירת השם לתערוכה ולמקום הצליחה להפתיע אפילו אנשים שמכירים את המקום שנים, וככה סיפר פפה אללו יו"ר עמותת ידידי מוזיאון הטבע: "אנחנו רגילים להגיד שהמוזיאון זה פנינה ושהמוזיאון זה מונומנט אבל להגיד שזה קרוב לגן עדן אף פעם לא העזנו אבל אני חושב שזה נכון. ואני רוצה גם להגיד לכם תודה על זה שלימדתם אותנו עוד שם למוזיאון".

מתוך התערוכה
אור כהן פייגלין

"אני ראיתי את הציורים וקודם כל חשבתי שאני מכיר כבר הכל כאן במוזיאון, אבל פתאום יכולתי לראות בתוך הציורים כל מיני עניינים שאני כבר רגיל לראות אותם והם לא יכולים לבלוט. אבל בתערוכה אנחנו יכולים לראות אותם אחד אחד".

"כשהגענו למוזיאון הטבע בפעם הראשונה והתפעלנו מהקסם שלו" מספרת לירון בן יוסף שמציגה בתערוכה", לא העזתי לדמיין בכלל שנזכה להציג שם, אולי עד לרגע הפתיחה, שעמדתי מול כל היצירות התלויות לא ממש האמנתי שזה יקרה".

מתוך התערוכה
תפארת דומן

"יש משהו בתערוכה שמעניק את היכולת להסתכל על אנשים שמתבוננים ביצירה שלך, לראות שזה מסקרן אותם, זה חוויה ממש מרגשת. באופן כללי, כל תהליך היצירה ברחבי המוזיאון ובהשראתו היה כייף ומלא חוויות, המקום עצמו מלא ביופי, פשטות וההיסטוריה שלו מורגשת בשילוב של הטבע בין המבנים".

התערוכה פתוחה לקהל הרחב, ומתקיימת במוזיאון הטבע ירושלים החל מהשבוע ועד לכ"א כסלו.