עוגת בצק פריך ושוקולד
עוגת בצק פריך ושוקולדצילום: פרח גבסו

מרכיבים:

  • תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה

לבצק:

  • 3 וחצי כוסות קמח
  • 200 גרם מחמאה רכה
  • חצי כוס שמן
  • חצי כוס סוכר
  • ביצה גדולה
  • שקיק אבקת אפיה
  • רבע כוס מיץ תפוזים או מים

למלית:

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 200 גרם מחמאה
  • כוס ורבע סוכר
  • 4 ביצים גדולות
  • כוס קקאו
  • 2 כפות נס קפה
  • 2 כוסות חלב סויה או מים

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים את הסוכר עם המחמאה והביצה.

מוסיפים את הקמח, אבקת אפיה מיץ תפוזים ושמן.

מערבלים על מהירות בנונית עד שהבצק מתאחד(חשוב לא לעבד מידיי את הבצק)

אוספים את כל הבצק מהקערה עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.

בזמן שהבצק נח במקרר מכינים את מלית השוקולד:

בקלחת גדולה על גז ממיסים את המחמאה עם הסוכר והשוקולד,מערבבים מעט ומוסיפים

את הקקאו נס קפה והחלב (או המים)

מערבבים היטב ומסירים מהאש.

מוסיפים את הביצים ומערבבים רק עם מטרפה ידנית עד שמתקבלת מלית סמיכה (מעט) מניחים בצד.

מחממים תנור על 180מעלות.

מוציאים את הבצק מהמקרר מחלקים אותו ל 2 חלקים.

חלק אחד מרדדים בין שתי ניירות אפיה(רצוי לקמח מעט את הנייר התחתון)

אחרי הרידוד מניחים את הבצק בתבנית וחותכים את הבצק בגודל התבנית.

אחרי שהנחנו את הבצק יוצקים את המלית על הבצק.

את שארית הבצק מפוררים מעל המלית.

אופים למשך 40 דקות.

אחרי האפיה וכשהעוגה קרה חותכים לקוביות שוות ומאחסנים בקופסה אטומה.

*ניתן לפדר באבקת סוכר כשהעוגה קרה.

*ניתן לחלק את המתכון לחצי ולהכין חצי מהכמות.

*כוס המדידה היא כוס חד פעמית לשתייה חמה.

המתכון באדיבות פרח גבסו מנהלת קבוצת הפייסבוק "במטבח עם פרח"