בני הזוג אוקנין
בני הזוג אוקניןצילום: הפייסבוק

מעצרם בטורקיה של נטלי ומורדי אוקנין הפך בסוף השבוע למשבר דיפלומטי נרחב בין ירושלים לאנקרה, שם הבינו ככל הנראה שיש להם ביד קלף מיקוח מול הממשלה הישראלית.

בני הזוג שנתפסו מצלמים את ארמונו של הנשיא ארדואן הובלו לבית המשפט ולמרות שלא מדובר במרגלים התובע ביקש להאריך את מעצרם עד להגשת כתב אישום בסעיף החשד החמור ביותר: ריגול. בית המשפט האריך את מעצרם בעשרים ימים ובני הזוג נשלחו לבתי כלא נפרדים.

הרשעה בריגול בטורקיה עלולה לגרור מאסר של עשרות שנים ואף חמור מכך, ובני המשפחה חוששים עתה מהגרוע מכל.

בישראל ניסו לטפל במשבר בצורה שקטה והבהירו לרשויות בטורקיה שמדובר בזוג ישראלי תמים, אך כל יום שעובר מקטין את הסיכוי לשחרורם המהיר של בני הזוג וחזרתם הביתה לישראל.

במוצאי שבת התקשר ראש הממשלה בנט אל בני משפחתם של נטלי ומורדי אוקנין. בנט ביקש לחזק את בני המשפחה ולעדכנם במאמצים הנעשים להחזרתם של בני הזוג, שכפי שהודגש כבר על ידי גורמים רשמיים, אינם עובדים עבור אף סוכנות ישראלית.

ראש הממשלה אמר כי הדרגים הבכירים ביותר בישראל עסקו בנושא לאורך כל סוף השבוע, בהובלת משרד החוץ, וימשיכו לפעול ללא לאות במטרה להביאו לידי פתרון בהקדם האפשרי.