
שנה אחרי הניצחון שלהם בבחירות, הנשיא ג'ו ביידן וסגניתו קמלה האריס צונחים בסקרים ומתכוננים למכה קשה בבחירות האמצע לקונגרס בשנה הבאה.
בינתיים, גוברים ההתלחשויות סביב השאלה אם ביידן ירוץ לנשיאות ב-2024 כאשר יהיה בן 81. אם לא יתמודד אז המחליפה הטבעית שלו אמורה להיות סגניתו האריס. הבעיה היא שמצבה בסקרים אפילו גרוע משל הנשיא.
בידיעות אחרונות דווח כי גם בסביבת ביידן עצמו מתגבר חוסר שביעות הרצון מהאריס. יועציו של הנשיא סבורים כי היא מנהלת משרד שאינו מתפקד כמו שצריך.
מהצד של האריס טוענים כי היא לא מופעלת כראוי ומרגישה מוגבלת במה שהיא יכולה לעשות ולומר.לפני שבוע וחצי עסק כל הבית הלבן במאבק להעביר את חוק התשתיות, האריס נשלחה לסיור בבסיס של נאס"א.
תומכיה של האריס טוענים שהבית הלבן לא מגבה אותה, ומציגים כהוכחה את מה שקרה בחודש שעבר, כשתקשורת הימין התנפלה על שר התחבורה פיט בוטיג'ג', כיוון שלקח חופשת לידה. תגובת הבית הלבן אז הייתה מהירה ואגרסיבית, אבל כשהאריס עוברת קמפיינים דומים, התגובה הרבה פחות נחרצת.
לפי הדיווח בידיעות אחרונות, רק אחרי כתבה קטלנית ארוכה של CNN בסוף השבוע, צייצה דוברת הבית הלבן, ג'ן סאקי: "לכל מי שצריך לשמוע, סגנית הנשיא היא לא רק שותפה חיונית לנשיא, אלא מנהיגה נועזת שלקחה על עצמה אתגרים מרכזיים וחשובים".