משטרת מחוז תל אביב סגרה בתקופה האחרונה למעלה מ-13 אלף תיקי חקירה בני כמה שנים בנימוק שעומס העבודה מונע את הטיפול בהם. ההחלטה, ממנה ייהנו אלפי עבריינים שהדין עימם לא ימוצה, מעוררת ביקורת רבה וח"כ זהבה גלאון כבר דרשה לבטלה ואמרה כי "נימוקי תקציב אינם מצדיקים לסגור תיקים בסיטונות". מנגד, אמרו כבר כמה עורכי דין כי יעתרו לבג"צ בבקשה שיורה למשטרה לסגור גם תיקים נגד לקוחותיהם "על מנת שלא תיווצר אפליה".

המשטרה החלה לשלוח לאלפי אזרחים הודעות על סגירת התיקים נגדם. בתגובה לביקורת, אמרה דוברת משטרת תל אביב כי מדובר בתיקים "פעוטי ערך" בני 4 שנים ויותר שעתידים היו להתיישן, בעבירות מסוג "עוון" בלבד, שנגנזו על מנת שניתן יהיה להתרכז ולטפל ביתר יעילות בתיקי החקירה החדשים. עוד טוענים במשטרה, כי הגניזה יישמה למעשה את המלצותיו של מבקר המדינה והערותיו בעקבות ביקורתו את מערך התביעה.

את ההחלטה על סגירת התיקים קיבל מפקד מפלג התביעות במשטרת תל אביב, שנכנס לאחרונה לתפקידו. במשטרה הדגישו כי "בכל מקרה, לא נסגרו תיקים בעבירות של אלימות במשפחה מכל סוג שהוא. סעיפי האשמה בתיקים שנגנזו עסקו בגניבות פעוטות, אחזקת רכוש גנוב, תקיפות קלות וכדומה. ההחלטה התקבלה לאחר שנבחן העניין הציבורי שבהגשת כתבי אישום לאחר זמן כה רב, מול התועלת שבגניזה אשר תאפשר טיפול יעיל ומהיר יותר בכל העבירות בתיקים החדשים, במקום התמקדות בעבירות חמורות בלבד, כפי שהיה עד כה".

(פ.ק.)