שרת הפנים, איילת שקד, מבקרת בימים אלה בוושינגטון, שם היא עוסקת בקידום את הסדר הוויזות בין ישראל לארה"ב.

"הממשל האמריקאי מראה נכונות גדולה לפתור את העניין הזה. כבר מעל עשר שנים ממשלות ישראל השונות מתעסקות בזה מול הממשלים השונים וכעת יש הזדמנות כאשר השר לביטחון המולדת שאפגוש אותו מחר הוא אדם אוהב ישראל שהנושא הזה חשוב לו", אומרת שקד בראיון לערוץ 7.

היא מציינת כי עבדה מול השר האמריקאי על הסוגיה הזו עוד בימי ממשל אובמה. "בתוך מדינת ישראל גם אנחנו התקדמנו, והסרנו את רוב המכשולים. יש כעת שני מכשולים עיקריים וזה הרצון האמריקאי לקבל גישה למרשם הפלילי שלנו ואחוזי הסירוב שצריך להוריד אותם. אלו שני המכשולים העיקריים ואני מקווה שבתוך שנה או מקסימום שנתיים נפתור את זה ונוכל סוף סוף לנסוע לארה"ב בלי ויזה".

על יחסי ממשלת ישראל והממשל סביב סוגיות ההתיישבות והקונסוליה לפלשתינים, אמרת שקד כי אכן קיימות מחלוקות בין הצדדים. "לא חייבים להסכים על כל דבר וכל עניין. העמדה הישראלית בעניין הקונסוליה הובהרה לכל הגורמים רשמיים בממשל. ממשלת ישראל לא תסכים לפתיחת קונסוליה בירושלים".

שקד מבהירה כי העמדה הישראלית לפיה הבנייה ביהודה ושומרון תימשך כחלק בלתי נפרד ממדינת ישראל ידועה היטב לממשל. "אנחנו רוצים לפתח את האזורים האלה. נכון שמול ממשל דמוקרטי זה נושא מורכב ויש התנגדויות, אבל בסופו של דבר מדינת ישראל צריכה לעשות את מה שחשוב לה ולשמור על האינטרסים שלה".

בביקורה בארה"ב נפגשת השרה שקד עם הקהילה היהודית בארה"ב לאחר תקופה ארוכה בה מנעה הקורונה מגורמי ממשל ישראליים לעמוד בקשר עם הקהילה שם. "זה היה אירוע מאוד לא פשוט ואני שמחה שעכשיו כל מי שמחוסן יכול להגיע. יש כאן אתגר מאוד גדול של הקהילה היהודית להתמודדות עם האנטישמיות וה-BDS. לצערי, לא הייתי כאן שנתיים ואני רואה שתנועת ה-BDS התחזקה, האנטישמיות גאתה ויש קהים גדולים גם בתוך הקהילה היהודית שהתמיכה שלהם במדינת ישראל הולכת ונחלשת. זה אתגר מאוד גדול לקהילה כאן ולממשלת ישראל להילחם יחד בעלילות הדם ובפייק ניוז ולחזק את הקשר של הקהילה היהודית, בעיקר החלק הליבראלי, למדינת ישראל".

בהתייחס למה שנראה כניסיון לנצל את היעדרותה מישראל כדי לחולל שינויים בחוק החשמל על ידי חברי הכנסת של רע"מ, אומרת שקד כי שינויים לא מוסכמים לא יהיו והדברים יטופלו עם שובה לישראל.