טל דנציגר, מנהל בית הלוחם בתל אביב ואחראי מטעם ארגון נכי צה"ל על יום ההוקרה לפצועי צה"ל ונפגעי פעולות האיבה השתתף באירוע 'צועדים ומצדיעים' בשביל ישראל.

"מדובר באחד האירועים המרגשים ביותר. אלפי תלמידים וחיילים צעדו בשבילי ישראל, פגשו את פצועי צה"ל ונפגעי פעולות האיבה, שמעו את הסיפורים שלהם והחיבור הזה רק מעצים את חשיבות יום ההוקרה כיום ממלכתי שמוקיר את הפצועים והפצועות שתרמו את גופם ונפשם למען עם ישראל", אומר דנציגר בראיון לערוץ 7.

לדבריו, "מטרת יום ההוקרה בשבוע הבא היא קודם כל להוקיר את סיפור גבורתם לאנשים שהקריבו למען המדינה הזאת. בנוסף, כל חייל וחיילת צריכים לדעת, שאם ייפגעו במהלך השירות, עם ישראל וארגון נכי צה"ל מאחוריהם. אנחנו כמדינה נעשה הכל כדי לשקם ולתת לפצועים את התנאים הטובים ביותר".

דנציגר מציין שסיפורו של נכה צה"ל איציק סעידיאן שהצית עצמו ונפצע באורח קשה מאוד השפיע משמעותית על דרך הטיפול בפצועי הצבא. "המקרה של איציק סעידיאן עצוב וקשה. אין ספק שהוא האיץ תהליכים והיום שיתוף הפעולה בין משרד הביטחון, צה"ל וארגון נכי צה"ל למען שיקומם של הנפגעים באמצעות רפורמת 'נפש אחת' רק מתחזק והוא ילך והתעצם בשנים הבאות".

"יש מי שאומרים שאין פציעת גוף בלי פציעה נפשית. כל פצוע הוא עולם ומלואו, יש לו משפחה מאחוריו, ילדים והורים. אנחנו כחברה חייבים להבין שצריך לחבק כל פצוע - לא רק ביום ההוקרה - אלא ביום יום ולסייע לו בכל דבר. כל פצוע רוצה לחזור לחיות את חייו עם מינימום של מגבלות", הוא מסכם.